Lappeenrannan valtuustoryhmien puheenjohtajista kaksi rakentaisi uuden jäähallin, kolme korjaisi vanhan ja yksi kaipaa lisää keskustelua

Koronaviruksen vaikutus talouteen mietitytti osaa Lappeenrannan kaupunginvaltuuston valtuustoryhmien puheenjohtajista, kun Yle kysyi heidän tuoreita ajatuksiaan uuden jäähallin rakentamisesta.

jäähallit
Lappeenrannan Kisapuiston jäähallin kattorakenteita
Osa Lappeenrannan kaupunginvaltuuston valtuustoryhmien puheenjohtajista olisi valmis korjaamaan Kisapuiston vanhan jäähallin.Mikko Savolainen / Yle

Uuden jäähallin rakentaminen jakaa Lappeenrannan valtuustoryhmien puheejohtajien mielipiteitä.

Ylen kyselyssä uuden hallin rakentamisen kannalla ovat kokoomuksen Joonas Grönlund ja keskustan Jouni Kemppi.

Vanhan hallin korjaamista puoltavat perussuomalaisten Ilpo Heltimoinen, kristillisdemokraattien Marjatta Moilanen ja Vihreiden Virpi Junttila.

SDP:n Sanna Koskenranta sanoo, että kuntatalouden haastaneen koronakevään jäljiltä keskustelu jäähallista on käytävä uudelleen.

Lappeenrantalainen kaupunginvaltuutettu ja Etelä-Karjalan vihreiden hallituksen puheenjohtaja Kimmo Klemola sanoi viikonloppuna Etelä-Saimaassa (siirryt toiseen palveluun) uskovansa, että Lappeenrannan kaupunginvaltuusto päätyy lopulta vanhan jäähallin korjaamiseen.

Koronan vaikutukset talouteen huolestuttavat

Jäähallia koskevat päätökset jäivät keväällä odottamaan koronatilanteen rauhoittumista.

Koronakevään vaikutuksista talouteen ovat huolissaan myös valtuustoryhmien puheejohtajat.

– Kevään jäljiltä investointilista on käytävä tarkoin läpi. Jäähalli ei ole kiireellisimpiä ja voi olla, että korjaustoimet tulevat vaihtoehdoksi, jos isommat suunnitelmat siirtyvät, sanoo SDP:n Sanna Koskenranta.

– Kulunut koronaviruskevät ja alkukesä ovat entisestään vaikeuttaneet taloustilannetta ja sen kehittymisen ennustettavuutta. Jos budjetista löytyy varaa, voitaisiin liikuntahalli rakentaa ensin. Jäähallissa pystytään kyllä tällä hetkellä pelaamaan ja harrastamaan muitakin jäälajeja, kristillisdemokraattien Marjatta Moilanen toteaa.

– Tässä taloustilanteessa on oltava erittäin huolellinen sen suhteen, miten tiukilla olevat verorahat käytetään, sanoo puoluetoverinsa Kimmo Klemolan linjoilla oleva vihreiden Virpi Junttila.

Perussuomalaisten Ilpo Heltimoinen kertoo, ettei hänen kantansa ole muuttunut aiemmasta.

– Vanha halli on korjattava, jos se vain on teknisesti ja taloudellisesti mahdollista.

Kaksi selkeää kannattajaa

Keskustan Jouni Kemppi kertoo, että valtuustoryhmä on keskustellut jäähallista ja suuri enemmistö on ollut uuden jäähallin rakentamisen kannalla. Kempin mielestä vanhan jäähallin korjaaminen ei ole millään lailla kannatettava asia.

– Jäähallilla on suuri merkitys koko Etelä-Karjalan kannalta jääurheilutoimintaan. On syytä miettiä laajemmin päätösten vaikutusta koko maakunnan liiketoimintoihin tulevaisuuden kannalta, Kemppi lisää.

Samaa mieltä on kokoomuksen Joonas Grönlund, joka painottaa liigakiekkoilun arvoa Lappeenrannalle.

– Ammattilaiset ovat todenneet erittäin perusteellisissa selvityksissä, että hallin korjaaminen ei ole kustannustehokasta. Jos uuden rakentamiseen todetaan olevan varaa, keskusta on merkittävästi parempi paikka hallille, joka ei olisi pelkästään jäähalli. Tuollainen investointi pitää saada sellaiseen sijaintiin, että siellä on järkevää järjestää paljon muutakin, Grönlund sanoo.