Päijäthämäläisen marjatilan koronarypäs ei muuta tilojen käytäntöjä – liitto on kuitenkin jakanut ohjeita epidemioiden estämiseksi

Toissa viikolla marjatilalla todettiin yhdeksän koronavirustartuntaa Päijät-Hämeessä.

Marjatilat ovat kertoneet liitolle noudattavansa ohjeita, mutta sen olevan välillä hankalaa. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Päijäthämäläisen marjatilan koronarypäs ei muuta tilojen käytäntöjä, Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton puheenjohtaja Ismo Ruutiainen kertoo STT:lle.

Toissa viikolla päijäthämäläisellä tilalla todettiin yhdeksän tartuntaa. Etelä-Suomen Sanomien mukaan (siirryt toiseen palveluun) yksi tilalla koronatartunnan saanut on toimitettu tehohoitoon. Muut koronaviruksen saaneet työntekijät ovat kotisairaanhoidossa. Yhtymä ei ole kertonut, millä tilalla tartuntatapaukset oli todettu.

STT:n mukaan liitto on antanut kaikille jäsenilleen ohjeistuksen koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Ohjeissa kerrotaan esimerkiksi, miten ulkomaisia kausityöntekijöitä haetaan lentoasemalta ja miten heidän majoituksensa ja ruokailunsa järjestetään ensimmäisen kahden viikon karanteenin aikana.

Liitto ei aio valvoa ohjeistusten noudattamista. Ruutiainen sanoo tilojen kertoneen heidän noudattavan ohjeita tarkasti, vaikka välillä se onkin haastavaa.