Rippileiri onnistuu koronan varjossakin – Kajaanissa leirit järjestetään tiivistetyllä kaavalla

Osa vanhemmista ei ole uskaltanut päästää lapsiaan leirille, osa taas on kritisoinut leirillä olevia rajoituksia.

rippikoulu
Korona muokkasi myös rippikoulua
Korona muokkasi myös rippikoulua

Kajaanin seurakunnan rippileirit pidetään tänä kesänä poikkeusjärjestelyin koronaviruksen takia. Nuoret ovat leirillä vain kolme yötä aikaisemman seitsemän sijaan. Puuttuvaa yhdessäoloa on paikattu kaupunkipäivillä.

– Keväällä näytti vielä pitkään, ettemme pääse pitämään rippikouluja lainkaan ja ikäluokan reilut 300 nuorta olisivat jääneet ilman kokemusta. Vaikka monessa paikassa leirit peruttiin, pystymme näin tarjoamaan kaikille lyhyet jaksot leiriä, kertoo kappalainen Antti Minkkinen.

Minkkisen mukaan valtaosa vanhemmista on suhtautunut järjestelyihin myötämielisesti, mutta osa vanhemmista ei uskaltanut päästää lapsiaan leirille, osa taas kritisoi sitä, että leirillä on rajoituksia.

– Leirillä pidetään huolta käsihygieniasta eikä toisten mökeissä saa vierailla. Turvavälejä pitäisi pitää, mutta se on aika mahdotonta. Nuoria harmittaa, kun kaikkea ei voi tehdä. Ongelma ei ole kuitenkaan iso, sanoo toista kesää isosena oleva Ninni Haikola.

Viime kesään verrattuna ero leireillä on Haikolan mukaan suuri.

– Se ei tee tästä leiristä kuitenkaan huonompaa, vaan erilaisen.

Rippikoululainen Sara Komulainen on ollut tyytyväinen leiriin. Hän ajatteli aluksi, että lyhyen leirin päivät olisivat täynnä tylsää opiskelua, mutta leiri on ylittänyt odotukset monipuolisuudellaan.

– Nautin jokaisesta hetkestä. Silloin ei tunnu, että olisin menettänyt jotain. Aion hakea isoseksi, joten siellä saattaa olla taas tuttuja kasvoja, Komulainen kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä (siirryt toiseen palveluun).

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus