Vesi nousee Pattijoessa ja virtaama on kasvanut kovien vesisateiden takia

Rankat vesisateet ovat nostaneet Pattijoen virtaamaa runsaasti ja vedenpinta on noussut huomattavasti.

Sateinen sää
Läheltä
Pelastuslaitos auttaa kiireellisissä tilanteissa rakennusten suojaamisessa.Yle

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen yksiköt ovat tarkastaneet Pattijokivarren tilannetta. Tällä hetkellä rakennuksia ei ole kastunut, mutta parissa paikassa ollaan lähellä joutua tekemään suojauksia. Kopsassa Hongistontiellä on yhdessä kohdassa vettä tiellä muutamia senttejä, joten läpiajo ole tällä hetkellä mahdollista.

Jokilaaksojen pelastuslaitos kartoittaa päivystävän palomestari Esa Kaikkosen mukaan tilannetta yhdessä Oulun ELY-keskuksen kanssa. Vettä juoksutetaan Haapajärven tekoaltaaseen. Tällä pyritään hillitsemään Pattijoen vedenkorkeutta. Ennsuteen mukaan tulvahuippu on jo ohietettu.

Pelastuslaitokselta muistutetaan, että koska virtaamat ovat nyt suuret, kehotetaan vanhempia huolehtimaan, ettei lapset mene jokivarteen.

Pelastuslaitos muistuttaa, että kiinteistön omistaja vastaa rakennuksiensa suojaamisesta vedennousua vastaan. Kiinteistön omistajien onkin hyvä tarkkailla tilannetta jokivarressa. Pelastuslaitos auttaa kiireellisissä tilanteissa rakennusten suojaamisessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)