1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulun yliopisto

Psykologien koulutus laajenee Oulun yliopistoon

Opetus ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Oulun yliopistolle psykologian koulutusohjelman.

Oulun yliopistossa voi jatkossa opiskella muun muassa psykologian maisterin tutkinnon. Arkistokuva. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulun yliopiston koulutusohjelmaan lisätään psykologian koulutusalalla psykologian kandidaatin, psykologian maisterin, filosofian maisterin, psykologian lisensiaatin ja psykologian tohtorin koulutusvastuu.

Alustavan suunnitelman mukaan kandidaattikoulutus alkaisi syksyllä 2021 ja opiskelijoita koulutukseen valittaisiin ensimmäisenä vuonna 40.

– Päätös on Pohjois-Suomen kannalta erittäin merkittävä ja auttaa paikkaamaan alan työvoimapulaa, kertoo asiaa valmistellut professori Helka-Liisa Hentilä Oulun yliopistosta.

Uusista korkeakoulujen koulutusvastuista päätettiin valtioneuvoston istunnossa tänään torstaina.

Oulun yliopiston hallitus päätti syksyllä 2019, että yliopisto tekee opetus- ja kulttuuriministeriölle ehdotuksen psykologian koulutusvastuusta.

Oulun vaalipiirin kansanedustajat ovat ajaneet yli puoluerajojen maisteritason koulutusta Oulun yliopistoon. Psykologian opiskelu on onnistunut Helsingin, Itä-Suomen (Joensuu), Jyväskylän, Tampereen ja Turun yliopistossa sekä Åbo Akademissa.