Väki vähenee edelleen Hämeessä

Asukasmäärän lasku on tasoittumassa, mutta vuoden ensimmäisen puoliskon luvut olivat miinusmerkkiset.

väestönlaskenta
Pyöräteline Hämeenlinnan rautatieasemalla
Hämeenlinna on kasvattanut asukasmääräänsä alkuvuonna, samoin Lahti. Maakunnista kokonaisuutena väki on kuitenkin vähentynyt, tosin lasku näyttää loivemmalta kuin aiemmin. Ville Tiirikainen / Yle

Päijät-Häme menetti asukkaistaan alkuvuonna puolitoista sataa, Kanta-Häme alle 40. Luvut ovat miinusmerkkisiä, mutta pariin aiempaan vuoteen verrattuna asukasmäärien lasku näyttää taittuvan.

Vielä viime vuonna asukasluku putosi Päijät-Hämeessä yli tuhannella ja Kanta-Hämeessä yli neljällä sadalla.

Tilastokeskuksen mukaan Hämeen molemmat maakunnat ovat viimeisten 6–7 vuoden aikana menettäneet yhteensä yli 7 500 asukastaan. Pienemmässä Kanta-Hämeessä vähennys on ollut rajumpi, lähes 4 600. Päijät-Hämeessä väkimäärä on pienentynyt yli kolmella tuhannella.

Kuluvan vuoden ensimmäisen puolikkaan hyvä uutinen on se, että Kanta-Hämeessä viisi kuntaa – Hämeenlinna, Riihimäki, Humppila, Loppi ja Tammela – on kasvattanut asukasmääräänsä. Jo viime vuonna käännös parempaan tapahtui Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.

Päijät-Hämeessä kaikki kunnat menettivät viime vuonna asukkaitaan. Tämän vuoden ensi puoliskolla Lahti on lisännyt väkimääräänsä. Muissa kunnissa väki edelleen vähenee.