1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Merenkurkku

Kuljetusyrittäjä toivottaisi Merenkurkun sillan tervetulleeksi

Kokkolalainen Hans Ahola kannattaa vaihtoehtojen lisäämistä.

Kuva: YLE / Kalle Niskala

Uusi tekniikka on pudottanut Vaasasta Uumajaan ulottuvan sillan rakentamiskustannuksia.

Merenkurkun sillasta on haaveiltu useita vuosia ja nyt siltahaave on nostettu uudestaan esille keskusteluun. Nykylaskelmilla Suomen ja Ruotsin yhdistävä Merenkurkun silta maksaisi noin 3–5 miljardia euroa.

Kokkolalainen kuljetusyrittäjä, Oyj Ahola Transportin toimitusjohtaja, Hans Ahola toivottaisi sillan tervetulleeksi. Hän on hyvillään, jos reittimahdollisuudet lisääntyvät nykyisestä. Laiva ei silti jäisi pois laskuista, sillä kokonaisuus ratkaisee:

– Esimerkiksi kuljettajan lepoaikoihin voi sopia paremmin laivareitti ja silloin valitaan se. Toisinaan taas silta voisi sopia kokonaisuuteen paremmin. Uskon, että silta ei olisi keneltäkään pois, vaan hyödyttäisi kaikkia.

Ahola muistuttaa, että noin 80 prosenttia Pohjanmaan rannikon yrityksistä harjoittaa vientiä eli huomattavasti enemmän kuin yritykset muualla Suomessa. Siksi hyvä infrastruktuuri tässäkin asiassa on elintärkeä.

Lue seuraavaksi: Autolla Merenkurkun yli Vaasasta Ruotsiin? Vanha unelma sillasta heräsi taas henkiin – nyt hinta-arvion ja toteuttamissuunnitelmien kanssa