Vesiaktiviteettipuistot yleistyvät – Ouluun Linnasaaren edustalle rantautui kelluva vesipuisto

Merellisen Oulun tarjoamat aktiviteetit ovat saaneet uutta kirjoa kelluvasta vesipuistosta. 

vesipuistot
Ouluun rantautui pomppulinnaa muistuttava kelluva vesipuisto
Ouluun rantautui pomppulinnaa muistuttava kelluva vesipuisto

Erilaisista kiipeilyseinistä ja esteistä muodostuva kelluva vesipuisto Linnasaaren edustalla avautuu yleisölle tänä viikonloppuna.

Vastaavia luonnonvesissä olevia vesipuistoja ei Suomessa tämän lisäksi ole kuin Espoossa, jonne kelluva vesipuisto avattuun noin kuukausi sitten. Maailmalla vastaavia on ollut jo aiemmin.

Vesipuisto on osa Leijakoulu Lappiksen jo olemassa olevaa vesiaktiviteettien kokonaisuutta Oulun jokisuistossa. Yrittäjä Harri Rautava kertoo, että idea vesipuistoon lähti juuri merellisen Oulun kehittämisen halusta ja siitä, että vesille pääsisi matalalla kynnyksellä nauttimaan ja harrastamaan.

– Oulussa vesillä harrastaminen on ollut pitkään aika pientä, vaikka puitteet ovat todella hyvät.

Rautavan mukaan yhteistyö kaupungin kanssa merellisen Oulun kehittämisessä on ollut todella toimivaa ja kaikkiin ideoihin on kaupungin puolelta lähdetty mukaan innolla.

Uudesta aktiviteetista pääsevät nauttimaan lähes kaikenikäiset, eikä erityistä osaamista vastaavilta radoilta tarvita etukäteen. Uusi kelluva vesipuisto onkin kerännyt kiinnostuneita Linnasaareen ihmettelemään.

– Yleisin kysymys varmaan on se, että milloin tuonne pääsee ja näyttääpä siistiltä.

Kun uusi aktiviteetti saadaan yleisön käyttöön, ikään katsomatta kaikki vesipuiston käyttäjät lähtevät harrastamaan pelastusliiveissä, sillä turvallisuus on tärkeä asia kaikissa toiminnallisissa harrastuksissa.

– Meillä on täällä aina paikalla myös Suomen uinti- ja hengenpelastusliiton kouluttamat uimavalvojat, ja mahdollisiin riskitilanteisiin on valmistauduttu etukäteen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!