Viulisti Jaakko Kuusistolla on diagnosoitu aivokasvain

Kuusisto kertoo diagnoosista Facebook-sivuillaan.

Jaakko Kuusisto
Jaakko Kuusisto
Jaakko Kuusisto tunnetaan Oulun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana.Mikko Ahmajärvi / Yle

Arvostettu viulisti, säveltäjä ja kapellimestari Jaakko Kuusisto on saanut diagnoosin aivokasvaimesta. Kuusisto kertoo asiasta omalla Facebook (siirryt toiseen palveluun)-sivullaan.

Kuusisto tunnetaan Oulun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana. Kapellimestarina hän on johtanut niin suomalaisia kuin ulkomaisia huippuorkestereita. Kuusisto toimii tällä hetkellä Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarina.

– Hyvät ystävät, nyt tulee asiaa, jota en toivonut joutuvani kertomaan. Kesän mittaan olen kokenut lieviä, hajanaisia oireita, kuten väsymystä ja ärtymystä, lieviä päänsärkyjä, ja ajoittaista sekoilua sanoissa. Menin viime viikolla lääkäriin Savonlinnassa, ja onnekseni sain asiat vakavasti ottavan lääkärin eteeni, Kuusisto kirjoittaa julkaisussa.

Kuusisto kertoo julkaisussa, että aivokasvain on luultavasti pahanlaatuinen. Se on määrä leikata reilun kahden viikon kuluttua.

– Ainoa hyvä uutinen on, että se on paikassa johon päästään leikkaamalla käsiksi, oikeassa etulohkossa ja mahdollisesti lähinnä pinnassa, hän kirjoittaa.

Lue myös:

Musiikin syntymäpäiväkalenteri: Musiikin moniosaaja, säveltäjä ja kapellimestari Jaakko Kuusisto