Keski-Suomen yrittäjät koronan toisesta aallosta: totaaliseen yhteiskunnan sulkemiseen ei enää ole varaa

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan koronatartuntojen laskusuunta on pysähtynyt, mutta tilanne on "vakaa".

koronavirus
Käsiä desifioidaan.
Koronaviruksesta ja sen leviämisestä tiedetään nyt enemmän kuin keväällä.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Keski-Suomen yrittäjät seuraavat tarkasti uutisia uusien koronavirustartuntojen määrästä. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) kertoi torstaina, että koronatilanne on "vakaa", mutta viime viikkojen laskusuunta tartuntojen määrässä on ministeriön mukaan pysähtynyt.

STM:n mukaan voimaperäinen testaaminen ja jäljittäminen ovat ensisijaisia keinoja pitää tilanne hallinnassa, jos toinen tartunta-aalto tulee.

Keski-Suomen yrittäjät -etujärjestön toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski luottaakin siihen, että viime kevään tapaista raskasta koko yhteiskunnan sulkua ei tule, vaikka korona lähtisi leviämään uudestaan. Sellaiseen ei enää ole varaa.

– Kevään toimiin ryhdyttiin, kun virus oli uusi ja tuntematon asia, ja hyvä että ryhdyttiin. Nyt viruksesta kuitenkin tiedetään jo enemmän ja on keinoja ja välineitä puuttua sen leviämiseen. Samankaltaiseen totaaliseen sulkemiseen ei varmasti mennä, Jyräkoski sanoo.

Maailmalla koronavirus leviää monin paikoin yhä hallitsemattomasti. Jyräkoski muistuttaakin, että vientivetoisen Suomen taloutta ei kaada tai pelasta yksin se, mitä Suomen hallitus päättää tai mitä tapahtuu maan rajojen sisällä.

– Kansainvälinen tilanne on ratkaiseva: miten kansainvälinen talous elpyy ja usko ja luottamus palaavat.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus