20 kymenlaaksolaisyritystä on saanut uusinta koronakriisitukea, jota ei tarvitse maksaa takaisin – suurin osa hakemuksista hylätty

Suurimmat valtiokonttorin myöntämät tukipotit ovat Kymenlaaksossa runsaat 20 000 euroa.

yritystuet
Valtiokonttorin kyltti
Uusinta kriisitukea on voinut hakea valtiokonttorista parin viikon ajan.Jari Kärkkäinen/ YLE

20 kymenlaaksolaisyritystä on tähän mennessä saanut valtiokonttorilta kustannustukea koronakriisin aiheuttamiin tappioihin.

Uusinta kriisitukea on voinut hakea valtiokonttorista parin viikon ajan. Kyse on laajalle joukolle yrityksiä suunnatusta yleistuesta, jota ei tarvitse maksaa takaisin.

Yhteensä kustannustukea on maksettu maakunnan yrityksille runsaat 157 000 euroa.

Suurimmat tukipotit on myönnetty kotkalaiselle Kymenlaakson taksille ja miehikkäläläiselle Liikenne Vuorelalle. Molemmat ovat saaneet kustannustukea noin 20 000 euroa.

Suurin osa tukihakemuksista hylätty

Tukea saadakseen yrityksen on täytettävä tarkat kriteerit. Ehtona tuen saamiselle on esimerkiksi, että yrityksen on kuuluttava ennalta määriteltyihin, pandemiasta kärsineisiin toimialoihin ja yrityksen oman liikevaihdon on pitänyt pudota määriteltyyn vertailukauteen nähden vähintään 30 prosenttia.

Suurin osa kymenlaaksolaisyritysten tukihakemuksista on hylätty. Yhteensä koronakriisitukea on tähän mennessä hakenut valtiokonttorilta noin 130 kymenlaaksolaista yritystä, joiden hakemuksista noin 90 on hylätty. Käsittelyä odottaa vielä parikymmentä hakemusta.

Koko maassa valtiokonttorin kriisitukea on myönnetty hieman yli tuhannelle yritykselle runsaan 17 miljoonan euron arvosta. Noin 3 700 tukihakemusta on hylätty.

Valtiokonttorin kustannustuen myötä päättyi mahdollisuus hakea Business Finlandin ja ELY-keskusten kehittämistukea. Ravintoloille kohdistetun erityistuen hakuaika sen sijaan jatkuu vielä.

Valtiokonttorin yrityksille maksamaa tukea voi saada vähintään 2 000 euroa ja enintään 500 000 euroa.

Lue lisää:

Yle selvitti: Nämä yritykset ovat saaneet satojatuhansia euroja kustannustukea, jota ei tarvitse maksaa takaisin

Yritysten kustannustukien jako alkoi hylkäysten vyöryllä – Valtiokonttori hylkäsi ensimmäisistä hakemuksista yli 600 ja hyväksyi vain 100

Yritykset voivat hakea kustannustukea elokuun loppuun asti – tukea voi saada kahdelta kuukaudelta enintään puoli miljoonaa euroa

Valtiokonttorin pääjohtaja uudesta kustannustuesta: Tämä tuki ei saa millään tavalla ruokkia harmaata taloutta Suomessa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus