Raumalla palaneen kiuastehtaan palossa ei epäillä rikosta – syynä sähkölaitevika

Palo tuhosi noin puolet Narvin kiuastehtaasta viikko sitten.

tulipalot
Narvin kiuastehtaalla Raumalla on tulipalo.
Tuli tuhosi viikko sitten noin puolet Rauman Lapissa sijaitsevasta tehtaasta.Miika Virta

Narvin kiuastehtaan palossa ei epäillä rikosta. Palo sai alkunsa sähköviasta sulakekaapissa. Se tuhosi viikko sitten noin puolet Rauman Lapissa sijaitsevasta tehtaasta.

Poliisin mukaan syttymissyystä on saatu varmuus ja palonsyyntutkinta valmistui poikkeuksellisen nopeasti.

– Ei ole kovin yleistä, että syttymissyyn juurille päästään näin nopeasti, mutta tämä oli nyt hyvien sattumien summa. Pelastuslaitoksen ja palokuntalaisten hyvät havainnot auttoivat oikean paikan haarukoinnissa ja tutkinta löysi palon syyn, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Pekka Filppula.

Tehtaassa ei ollut palon syttymishetkellä työntekijöitä. Hälytyksen teki savun havainnut ulkopuolinen.

Työt jatkuvat

Narvi Oy:n toimitusjohtaja Arto Sainio uskoo, että tuuliolosuhteet ja sammuttajien ripeä toiminta pelastivat osan tehtaasta. Tuuli puhalsi tulipalopäivänä tehtaasta katsottuna Huittisten suuntaan. Jos suunta olisi ollut toinen, olisi tuli todennäköisesti levinnyt myös tehtaan uuden osan puolelle.

Osa henkilökunnasta on pystynyt jatkamaan töissä tehtaan palosta ehjänä säilyneessä osassa. Muiden lomia on aikaistettu. Arto Sainio kertoo, että tavoitteena on säilyttää kaikkien työpaikat. Toiminnan jatko riippuu pitkälti väistötilojen löytymisestä.

Lue lisää: Raumalla palaneesta kiuastehtaasta tuhoutui noin puolet, toimitusjohtaja: "Selviämme tästä"