Kaukolämpötyömaat ovat keskeyttäneet lämmönjakelua viikoittain eri puolilla Oulua – tiejärjestelyissä muutoksia nyt Kontinkankaalla

Edelliseen kesään verrattuna verkostotöissä on vilkkaampaa, Oulun Energiasta kerrotaan.

kaukolämpö
Lappeenrannan Finnsementin lämmönjakohuoneessa ulos lähtevä kaukolämpöputki.
Kaukölämpöputkia vedetään nyt metrimääräisesti viime kesää enemmän Oulussa. Myös putket ovat aiempaa suurempia. Kuvituskuva.Mikko Savolainen / Yle

Oulussa kaukolämpöverkostoon liittyviä töitä tehdään viime kesää hieman runsaammin, ja alueellisia kaukolämmön keskeytyksiä onkin ollut lähiaikoina jopa useampi viikoittain. Myös teillä ja kevyen liikenteen väylillä kulkua on jouduttu paikoin ohjaamaan uudelleen eri puolilla Oulua.

Oulun Energiasta kerrotaan, että kaukolämpöputkia vedetään nyt Oulussa metrimääräisesti viime kesää enemmän. Näkyvin kohde on Värtön ja Kontinkankaan välillä, jonne tehdään uutta runkolinjaa Laanilan uuden voimalaitoksen ja Oulun yliopistollisen sairaalan tarpeisiin.

Kontinkankaalla työmaan vaatimat liikennejärjestelyt näkyvät niin, että Kiviharjunlenkki on muutettu yksisuuntaiseksi näillä näkymin syyskuun loppuun asti.

Verkostopäällikkö Aleksi Kankaan mukaan tulevaisuudessa kaukolämpöön liittyvät työt ovat yhä useammin saneerauskohteita.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)