Vesiskootterit nostavat tunteet pintaan – poliisi on jakanut ylinopeuksista huomautuksia ja sakkoja Oulussa

Vesiskoottereiden aiheuttamista häiriöistä tulee ilmoituksia Oulun poliiisille viikoittain.

vesiskootteri
Kuhmoisten satama, vesiskoottereita rannalla.
Vesijettien suosio on kasvanut. Myös niiden aiheuttamat häiriöt ovat kasvussa. Kuvituskuva.Petri Aaltonen / Yle

Vanhempi konstaapeli Marko Puranen Oulun poliisin liikenneyksiköstä kertoo, että vesijeteillä ajajista ja heidän aiheuttamista häiriöistä ilmoitetaan jatkuvasti poliisille. Vesialueiden lähistöllä asuvia närästää vesiskoottereiden aiheuttamat äänet.

Ongelmia on Oulujoella ja Toppilansalmessa. Vesijettien määrä on kasvanut viime vuosien aikana, joten löytyy myös ajajia, jotka eivät välitä nopeusrajoituksista. Toppilansalmen yhdeksän kilometrin tai Oulujoella 25 kilometrin nopeusrajoitus ylittyy helposti, kun vesijetti kiihtyy neljässä sekunnissa 100 kilometriin tunnissa.

– Tuiran uimalan edustalta on tavattu näitä rällääjiä. Oulujoella on tehty valvontaa kahtena viikonloppuna ja valvonta jatkuu. Sakkoja on kirjoitettu pahennuksen aiheuttamisesta ja ylinopeudesta, kertoo Puranen.

Purasen mukaan Toppilansalmen laiturissa ollut moottorivene upposi vesiskootterin aiheuttamien aaltojen takia. Veneen sisään pärskyi vettä niin paljon, että se upposi ollessaan laiturissa.

Vesiskoottereiden aiheuttamista häiriöistä on kerrottu muuallakin Suomessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)