Tanssilavat heränneet taas eloon – tanssijoita on riittänyt hyvin

Korona viivästytti tanssilavojen starttia. Osa lavoista päätti jättää kesän tapahtumat järjestämättä.

Alaviirteen Meripaviljonki on suosittu lavatanssien järjestämispaikka. Muutamat tanssit jää tänä kesänä välistä koronatilanteen vuoksi. Kuva: Clarissa Jäärni / Yle

Tanssilavat alkavat pikku hiljaa aloittaa toimintaansa kevään ja kesän koronasulun jälkeen. Esimerkiksi Sievissä tansseja pyörittävässä Urjanlinnassa aloitetaan kausi reilun viikon kuluttua. Sen jälkeen tansseja onkin viikottain aina joulukuun puoliväliin saakka. Tanssien järjestämistä helpottaa se, että elokuun alussa poistuu 500 hengen rajoitus ja tanssijoita voidaan ottaa sisään enemmän, jolloin toiminnasta saadaan kannattavaa.

Vastaavasti Alaviirteen Meripaviljongilla lavatansseja on ollut jo heinäkuun alusta lähtien. Siellä noin puolet kesälle suunnitelluista tansseista jää pyörähtelemättä koronan vuoksi. Tähän mennessä järjestetetyt tanssit ovat keränneet hyvin väkeä.

– Väkeä on kulkenut Hangon ja Utsjoen väliltä. Ympäri Suomea on kyselty, että voiko tulla, kun ei ole tansseja kauheasti järjestetty. Tähän mennessä tanssijoita on ollut 150-250 välillä. Meidän kohdalla homma on jopa vähän piristynyt. Korona on vaikuttanut sillä tavalla, että kun muualla ei tansseja ole ollut, he ovat tulleet tänne, kertoo Alaviirteen Nuorisoseuran puheenjohtaja Hannu Hakkarainen.