Hyppää sisältöön

Kajaanin nuorisotyö menee sinne, missä nuoret ovat – paikalle tullaan autolla, polkupyörillä ja nyt myös mopolla

Nuorten tapaaminen ympäri kaupunkia on nyt erityisen tärkeää, kun nuorisotilat ovat kiinni.

Nuorisotyö hyppää pyörän selkään Kajaanissa
Nuorisotyö hyppää pyörän selkään Kajaanissa

Kajaanin kaupungin nuorisotyö päristelee jatkossa nuorten pariin myös moposkootterilla. Tähän saakka jalkautuvaa nuorisotyötä on tehty Walkers-autolla ja polkupyörillä, eli "Willareilla".

Liikkuvan nuorisotyön avulla nuoriso-ohjaajat pääsevät kohtaamaan nuoria siellä, missä he viettävät aikaansa. Tämä on erityisen tärkeää korona-aikana, kun nuorisotilat ovat kiinni.

Nuoriso-ohjaaja Reima Korhosen mukaan moposkootteri tuo taas uuden näkökulman siihen, miten nuoria voidaan lähestyä ja mistä saadaan jutun aihetta.

– Kohtaamme jo nyt paljon nuoria, jotka ovat liikkeellä mopolla ja ovat kiinnostuneita niistä, joten tämä herättää varmasti nuorten mielenkiinnon, Korhonen kertoo.

Mopon lahjoitti nuorisotyön käyttöön lastensuojelun sijaishuollon palveluita tarjoava kajaanilainen Valkava Oy. Toimitusjohtaja Jussi Valkama piti mopopartiota hyvänä ajatuksena, ja lahjoituksen tarkoituksena oli nopeuttaa toiminnan aloittamista.

– Halusimme tukea sitä, että aikuinen asettuu lasten ja nuorten kanssa samalle tasolle etsimällä hyviä tapoja kohtaamiselle. Tässä tapauksessa väline liikkumiselle on kaikki kaikessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)