Kalastajille on avattu oma kuuma linja – Pohjois-Suomen asiantuntija tavattavissa elokuun alussa

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestöstä kerrotaan, että puhelinpalvelulla juhlistetaan järjestön 20-vuotisjuhlaa.

kalastus
Lohenkalastajia rivissä iltahämyssä Oulujoen rannalla Hartaanselän kohdalla.
Kalastus on ollut suosittua tänä keväänä ja kesänä koronaepidemian rajatessa aktiviteetteja. Myös siihen tarpeeseen perustettiin Kalastajan kuuma linja. Kuva Oulun Hartaanselältä heinäkuun puolestavälistä.Timo Sipola / Yle

Pohjoispohjalaisetkin pääsevät kysymään kalastuksessa askarruttavia asioita Kalastajan kuuma linja -palvelussa. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö on avannut kesäksi maksuttoman palvelun, jossa järjestön asiantuntijat vastaavat kalastukseen liittyviin kysymyksiin.

Puhelimeen vastaajat ovat ympäri Suomea, ja kalastukseen liittyvistä asiosta voi kysellä yhdestä kahteen kertaan viikossa verkkosivuilta löytyvistä numeroista (siirryt toiseen palveluun). Pohjois-Suomen eli Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin asioista tietävä kalastusasiantuntija on tavattavissa torstaina 6. elokuuta, järjestöstä kerrotaan.

Neuvoa voi kysyä niin madon pujottamisesta koukkuun, kalankäsittelystä, kuin esimerkiksi ympäristö- ja vastuullisuuskysymyksistäkin.

Kalatalousasiantuntijat ovat tavoitettavissa puhelimitse, tekstiviestein tai Whatsappilla. Kalastajan kuuma linja perustettiin paitsi juhlistaman järjestön merkkivuotta myös lisääntyneeseen neuvonnan tarpeeseen.

– Järjestö viettää nyt 20-vuotisjuhlaa. Lisäksi koronakesä on osoittanut, että kalastus on kovin suosittua ja siitä nousee kysymyksiä, kertoo toiminnanjohtaja Olli Saari Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestöstä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)