Niskantien ramppi tulvii Kajaanissa – vielä ei tiedetä, milloin liittymä on taas käytössä

Kainuun pelastuslaitoksen arvion mukaan rampissa on vettä syvimmillään 15–20 senttimetriä.

tulvat
Niskantien ramppi on suljettu liikenteeltä veden takia.
Kainuun pelastuslaitoksen mukaan Niskantien rampissa oli vettä jo torstaina, ja siitä varoitettiin 5-tien varrella olevalla kyltillä.Milka Krogerus / Yle

Kajaanissa 5-tieltä pohjoisen suunnasta erkaneva Niskantien ramppi on suljettu liikenteeltä. Ramppi nousee kaupungin keskustaan Onnelan kaupunginosan vierestä.

Kainuun pelastuslaitoksen mukaan edellispäivien runsaista sateista johtuen rampissa on paljon vettä, joten se on toistaiseksi pois käytöstä.

– Vesi alkaa siitä, mistä ramppi lähtee erkanemaan 5-tieltä ja yltää junaradan alle asti. Lammikossa on vettä syvimmillään 15–20 senttimetriä. Jos siihen ajaa 60 kilometrin tuntinopeudella, auto voi lähteä vesiliirtoon tai rikkoutua, sanoo palomestari Henri Manninen.

Pelastuslaitos on eristänyt rampin 5-tiestä liikenteenohjauskeiloilla sekä välittänyt asiasta tiedotteen Tieliikennekeskuksen kautta. Mannisen mukaan tilanteen kestoa on vaikea arvioida.

– Olemme yhteydessä pikimmiten tien kunnossapitäjään, jotta se kävisi pumppaamassa veden pois. Ramppi on hieman alavalla paikalla, joten ongelmana voi olla se, että sinne valuu vettä muualta vielä jonkin aikaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)