Raisa Räisäsen jälkien etsiminen jatkuu Hervantajärvellä: Etsintäpaikka tarkentui

Etsijöillä oli väärää tietoa silminnäkijän havaintopaikasta, ja he palaavat järvelle.

Raisa Räisänen
Hervantajärvi
Arkistokuva Hervantajärvestä. Antti Eintola / Yle

Yli 20 vuotta sitten kadonneen Raisa Räisäsen etsinnät jatkuvat Hervantajärvellä Tampereella.

Vapaaehtoiset etsivät jo viikonloppuna jälkiä Hervantajärvestä, joka on noin kymmenen kilometrin päässä Räisäsen katoamispaikasta Tampereen keskustasta.

Tällä viikolla selvisi, että etsijät etsivät jälkiä väärästä paikasta järvestä, koska heillä oli väärää tietoa paikasta. Koiraharrastajan havainto oli järven eri osassa ja etsijät aikovat palata sinne.

Tamperelainen Raisa Räisänen katosi jälkiä jättämättä lokakuun 16. päivä vuonna 1999. 16-vuotiaan koripalloilijan katoaminen on yksi Suomen tunnetuimmista ratkaisemattomista tapauksista. Katoamista tutkitaan nyt murhana.

Uudet etsinnät liittyvät koiraharrastajan havaintoihin.

Aamulehti kertoi (siirryt toiseen palveluun) viime marraskuussa koiraharrastajan havainnoista katoamispäivän jälkeisenä aamuna. Koiraharrastaja kuuli varhain aamulla kovaa moottorin ääntä Hervantajärven läheiseltä metsätiellä. Auto ohitti koiranulkoiluttajan kovalla vauhdilla, kuljettaja oli riskinoloinen ja vaaleahiuksinen.

Rannassa koirat ilmaisivat jotain. Mitään erikoista ei näkynyt, joten mies lähti rannasta pois. Hän ei tiennyt vielä Räisäsen katoamisesta, koska etsinnät käynnistyivät vasta myöhemmin.

Havainto tuli miehen mieleen 20 vuotta Räisäsen katoamisesta, kun poliisi julkisti uusia kuvia tapaukseen mahdollisesti liittyvistä autoista.

Myös poliisi tutkii järven

Viikonlopun etsintöjen takana oli Pääkaupunkiseudun etsintä ry ja ihmisiä rikosfoorumi Hejacista.

Hejacin puheenjohtaja Heikki Heinonen kertoi Ylelle perjantaina, että tietojen tarkentuessa he aikovat tutkia järveä uudestaan.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Paavo Tuominen kertoi aiemmin Ylelle, että myös poliisi tutkii Hervantajärven. Tutkinta tehdään Tuomisen arvion mukaan lokakuussa tänä vuonna.

Lue lisää:

Nuori koripalloilija Raisa Räisänen katosi 20 vuotta sitten – Poliisilla on kolme eri teoriaa, mitä tapahtui: "Uskon, että syyllinen löytyy"

Raisa Räisäsen katoamiseen etsitään vihjeitä uudesta paikasta Tampereelta: Noin 400 ihmisen olinpaikka on mysteeri Suomessa, moni katoaa kesällä

Tästä järvestä etsittiin viikonloppuna Raisa Räisäsen korua tai kelloa – tai edes jotain vihiä 20 vuotta vanhasta katoamisesta