Maastopyöräilyn Enduron SM-tason huiput kohtaavat viikonvaihteessa Ukkohallassa

Vahvasti alamäkipainotteinen laji vaatii niin kestävyyttä, nopeutta kuin ajotaitoakin.

maastopyöräily
En cyklist testar den nya banan i Fiskars.
Lajin suosio on ollut kasvussa viimeiset kymmenen vuotta. Kuvituskuva.Flowriders

Maastopyöräilyn Enduron SM-tason toinen osakilpailu ajetaan Hyrynsalmen Ukkohallassa viikonloppuna. Kilpailuun mahtuu 350 kuljettajaa, ja mukaan on ilmoittautunut jo lähes 300 kuskia.

Enduron SM-sarjaa vuodesta 2016 lähtien pyörittänyt Sauli Hjerppe kertoo, että laji on ollut kasvussa viimeisen kymmenen vuoden ajan. Tämä kesä on ollut kilpailujen suhteen hyvä, ja myös Ukkohallaan on tulossa osallistujia aikaisempia kesiä enemmän.

– Maastopyöräilyn Enduron kaikki kotimaan kärkikuskit ovat paikalla, joten eiköhän siellä saada kovat kapinat aikaiseksi, Hjerppe sanoo.

Ukkohallassa edessä on 12 erikoiskoetta, jotka ovat vahvasti alamäkipainotteisia. Rinnealueelle ja lähiympäristöön laaditut kuusi erikoiskoetta ajetaan kilpailussa kahteen kertaan. Erikoiskoe lähtee aina mäen päältä ja päättyy mäen juurelle.

– Kilpailupäivä kestää yhden kuljettajan osalta 4–5 tuntia, joten kyse on kestävyyslajista. Siinä vaaditaan myös nopeutta, ja koska meno on aika reipasta, myös ajotaito on merkittävässä roolissa. Laji on monipuolinen, joten vain yhden osa-alueen hyvin hallitseminen ei vielä riitä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)