Trump: Kadun usein tviittejäni jälkeenpäin – "Ei sitä aina katso, millainen merkki siellä kypärässä on"

Presidentin mielestä uudelleentviittaukset ovat hankalimpia.

Donald Trump käyttää kännykkäänsä kokouksessa.
Donald Trump käytti kännykkäänsä kokouksessa Valkoisessa talossa 18. kesäkuuta.Chris Kleponis / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo usein katuvansa Twitteriin laittamiaan viestejä. Presidentti kertoi asiasta viihde- ja urheilusivusto Barstool Sportsille (siirryt toiseen palveluun) antamassaan haastattelussa.

Trump kertoi rakastavansa tviittamista vähän liikaakin. Twitter on hänen mukaansa tärkeä väline, jolla hän sanoo torjuvansa valeuutisia.

Haastattelija Dave Portnoy kysyi Trumpilta, käykö koskaan niin, että hän katuu tviittauksiaan.

Trumpin haastattelu löytyy: täältä (siirryt toiseen palveluun)

– Liian usein, liian usein. Ennen vanhaan vaan kirjoitettiin kirjeitä. Joskus ne jäivät pöydälle odottamaan seuraavaa päivää, mutta kun sitten tulee takaisin ja huomaa sen kirjeen pöydällä, niin ajattelee, että "huh", onneksi en lähettänyt sitä, Trump kertoili rennossa haastattelussa.

– Twitterin kanssa se ei mene niin. Tviitit lähetetään saman tien. Hetken aikaa tuntuu mahtavalta, mutta sitten alkaa tulla soittoja. "Sanoitko sinä oikeasti näin?" Minä kysyn, että mikä siinä nyt on ja sen jälkeen saa tietää paljon asioita. Trump jatkoi.

Trump kertoi, että hänen kokemuksensa mukaan ongelmat ovat useimmiten seurausta muiden ihmisten lähettämien tviittien uudelleenlähettämisestä.

– Katsos, sitä löytää jotain, mikä näyttää hyvältä, eikä tutki sitä sen enempää, ei katso, millainen merkki siellä kypärässä on, koska se on minikokoinen. Minusta juuri uudelleetviittaukset aiheuttavat ongelmia, Trump tuumasi.

Haastattelun lopulla Trump kehui, kuinka hyvin hänen hallintonsa on saanut koronaviruksen kuriin. Hän haluaa, että koulut avataan pian.

Haastattelun aikaan Yhdysvaltain baseball-sarja oli alkamassa ja avausheiton oli tulossa heittämään koronan vastaisessa kamppailussa tunnetuksi tullut tohtori Anthony Fauci. Trump kertoi arvostavansa Faucia ja kertoi myös tämän olleen nuorempana hyvä koripallon pelaaja.

26.7 klo 6.23 Trump kehui Faucin ollen hyvä koripalloilija, ei baseballin pelaaja.