Poliisi valvoo tehostetusti rattijuopumuksia

Viime vuonna alkoholionnettomuudet keskittyivät heinä-elokuussa lauantain ja sunnuntain ensitunneille.

liikennejuopumus
Poliisi valvoo liikennettä.
Tällä viikolla valvotaan erityisesti mökkipaikkakunnillaTiina Jutila / Yle

Poliisi valvoo tehostetusti rattijuoppoja tällä viikolla erityisesti mökkipaikkakunnilla. Kesällä rattijuopumusten ja suurten ylinopeuksien kaltaisten törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrät kasvavat.

Viime vuonna alkoholionnettomuudet keskittyivät heinä-elokuussa lauantain ja sunnuntain ensitunneille, viikonloppuyöt ja aamuyön tunnit olivat onnettomuusherkkiä ajankohtia, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta kertoo.

Rattijuopumukset työllistivät poliisia lauantain vastaisena yönä Etelä-Pohjanmaalla. Seinäjoella kirjattiin kaksi törkeää rattijuopumustapausta yön aikana.

Toisessa tapauksessa nuori nainen jäi kiinni pikatestissä huumeiden vaikutuksen alaisuudessa ajamisesta. 18-vuotias mies taasen menetti autonsa hallinnan, kun kyydissä ollut mies tarttui ohjauspyörään.

Auto ajautui ojaan, ja molempia autossa olleita epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Lisäksi rattijuopumuksia raportoitiin myös Kannuksessa ja Vöyrillä.

Lue seuraavaksi:

Historiallinen käänne: Suomessa jää nyt kiinni enemmän huumekuskeja kuin rattijuoppoja – myös liikenneturvallisuuden törkeät vaarantamiset selvässä kasvussa