Hyppää sisältöön

Tanskan prinssi Joachimilla aivoveritulppa

Kuningatar Margareetan nuorempi poika on sairaalahoidossa Ranskassa.

Prinsessa Marie ja prinssi Joachim. Kuva on otettu syyskuussa 2019. Kuva: Christophe Petit Tesson / EPA

Tanskan kuningattaren Margareetan nuorempi poika prinssi Joachim on joutunut sairaalahoitoon. Tanskan hovin mukaan (siirryt toiseen palveluun) prinssi sai aivoveritulpan perjantaina Ranskassa.

Toulousen yliopistolliseen sairaalaan viety 51-vuotias Joachim operoitiin hovin tiedotteen mukaan nopeasti ja onnistuneesti. Hänen tilansa on nyt vakaa.

Prinsessa Marie on puolisonsa luona sairaalassa. Tanskan hovin mukaan asiasta ei tällä erää tiedoteta tämän enempää.

Prinssi asuu ranskalaissyntyisen puolisonsa Marien ja kahden nuorimman lapsensa kanssa Ranskassa Cayx'n linnassa. Tällä viikolla perhe juhli Ranskassa Joachimin toiseksi vanhimman lapsen, prinssi Felixin 18-vuotissyntymäpäivää.

Joachimilla on kaksi lasta, prinssit Nikolai ja Felix, ensimmäisestä avioliitostaan ja kaksi lasta, prinssi Henrik ja prinsessa Athena, toisesta avioliitostaan.

Prinssi Joachim on Tanskan kruununperimysjärjestyksessä kuudentena isoveljensä kruununprinssi Frederikin ja tämän neljän lapsen jälkeen.

Joachimin oli Tanskan yleisradioyhtiön DR:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) määrä aloittaa työt sotilasasiamiehenä Pariisin-suurlähetystössä syyskuun alussa. Hänen tehtävänään olisi toimia linkkinä Tanskan ja Ranskan puolustusvoimien välillä.