1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieliikenne

Ajokortin poikkeusluvalla saaneet kuljettajat hurjastelivat Humppilassa ja Hämeenlinnassa

Hämeen poliisi sai liikenteestä kiinni myös rattijuoppoja heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Rajut ylinopeudet ovat olleet kasvussa vuoden 2020 aikana koko Suomessa. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Poikkeusluvalla alle 18-vuotiaana ajokortin saaneet kuljettajat hurjastelivat Kanta-Hämeen teillä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Lauantai-iltana valtatiellä 2 Humppilassa poliisi mittasi 17-vuotiaalle mieskuljettajalle nopeudeksi 132 kilometriä tunnissa tieosuudella, jossa suurin sallittu nopeus olisi ollut 80 km/h.

Hämeenlinnassa Pälkäneentiellä poliisi mittasi niin ikään 17-vuotiaalle mieskuljettajalle nopeudeksi 142 km/h nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h.

Molempia kuljettajia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Janakkalassa mieskuljettaja menehtyi auton ulosajossa

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Janakkalassa Leppäkoskentiellä alle nelikymppinen mieskuljettaja menehtyi auton ulosajossa. Sunnuntaina poliisi kertoi, että tapauksen tutkinta on alkuvaiheessa ja asiasta ei vielä tiedoteta enempää.

Poliisi tavoitti liikenteestä myös rattijuoppoja. Lauantai-iltana poliisipartio pysäytti Hämeenlinnassa 90-luvulla syntyneen mieskuljettajan. Kuljettajalle tehty huumepikatesti näytti positiivista. Miehen kuljettamasta autosta löytyi myös pieni määrä huumausainetta. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksista.

Sunnuntaiyönä niin ikään Hämeenlinnassa poliisi pysäytti Raatihuoneenkadulla mieskuljettajan, joka autoili 2,3 promillen humalassa. Mies ei suostunut puhaltamaan poliisin seulonta-alkometriin, joten häneltä otettiin verikoe. Mies vastusti verikokeen ottamista ja poliisi joutui pitämään miestä paikoillaan toimenpiteen ajan.

80-luvulla syntynyttä miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja haitanteosta virkamiehelle. Hänet otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.

Alkavalla viikolla poliisi valvoo tehostetusti rattijuopumuksia varsinkin mökkipaikkakunnilla.