Kemin Ohjaamo jalkautuu maanantaina – nuorten käynnit vähenevät kesäisin, joten ohjaajat hakevat kohtaamisia jalkautumalla itse

Ohjaamo on matalan kynnyksen paikka, jossa nuoret voivat kysyä apua, tukea tai neuvoa missä asiassa vain.

EU-projektit
Tekstiä liitutaululle
Kemin Ohjaamo auttaa nuoria esimerkiksi töiden, työkokeilupaikkojen ja koulupaikan etsimisessäJutta Huovinen / Yle

Kemin työllisyyspalvelujen osana toimiva Ohjaamo jalkautuu maanantaina.

Kaksi palveluohjaajaa liikkuu sähköavusteisella tavarapyörällä ja heillä on mukanaan pikkumakeaa ja mehua. Nuorten käynnit Ohjaamolla vähenevät kesäisin, joten ohjaajat hakevat kohtaamisia jalkautumalla itse.

Ohjaajat ovat liikkeellä iltapäivällä kello 14.30 - 16.00.

Euroopan sosiaalirahaston rahoittama Ohjaamo auttaa alle 30-vuotiaita nuoria esimerkiksi töiden, työkokeilupaikkojen ja koulupaikan etsimisessä ja vaikka Kelan hakemusten tekemisessä.

– Tarkoitus on olla matalan kynnyksen paikka, jonne jokainen nuori voi tulla kysymään itselleen apua, tukea tai neuvoa missä asiassa vain, kertoo palveluohjaaja Tiina Hanhela.

Tälle kesälle Ohjaamo jalkautuu myös vielä ensi maanantaina.

Lisäksi se päivystää tiistaisin ja torstaisin klo 12-15. Päivystysaikana on käytettävissä palveluohjaus ja mahdollisuus saada etäyhteys te-toimistoon.

OhjaamoStartti on avoinna maanantaisin klo 12-13 ja perjantaisin klo 9-10. OhjaamoStartin tarkoitus on tarjota nuorelle paikka, jonne tulla jos ei oikein tiedä mitä tekisi.

Alkuvuonna Ohjaamo on koronaviruksen vuoksi tavoittanut vähemmän nuoria kuin viime vuonna samaan aikaan.

Ohjaamon toiminnan mahdollistava projekti päättyy vuodenvaihteessa. Maaliskuussa 2018 alkaneessa projektissa EU:n ja valtion rahoitusosuus on yhteensä noin 518 000 euroa. Kemin kaupungin osuus on noin 36 000 euroa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).