Mikkelin Jukureiden perustamisesta 50 vuotta – seura aikoo toteuttaa hyvien tekojen kampanjan

Juhlavuotena seuran on tarkoitus kerätä ja toteuttaa hyvien tekojen kampanja.

Jukurit (Jääkiekon Miesten Liiga)
Jukurtis logo.
Mikkelin Jukurit tunnetaan nykyisin erityisesti jääkiekkoseurana. Kuvituskuva.Yle/Janne Karinkanta

Tiistaina tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta Mikkelin Jukureiden virallisesta perustamiskokouksesta. Puolta vuosisataa seura aikoo juhlistaa keräämällä ja toteuttamalla 50 hyvää tekoa -kampanjan.

Ideana on, että kaikki saavat ehdottaa Jukurien tehtäväksi hyviä tekoja. Seura toteuttaa valitut teot juhlavuoden aikana tulevasta syksystä kevääseen 2021 asti.

– Jukureissa yhteiskuntavastuuta on kannettu monin eri tavoin vuosien varrella. Nyt ajatuksenamme on jatkaa tätä hyvien tekojen sarjaa, mutta tehdä siitä mahdollisuuksien mukaan entistäkin konkreettisempaa ja hyvällä tavalla arkisempaa, kertoo Jukurien markkinointi- ja tapahtumavastaava Kristiina Tiippana seuran tiedotteessa.

Esimerkkinä Tiippana mainitsee vaikkapa halkojen hakkaamisen iäkkäälle läheiselle tai peliseurana toimimisen lapsille. Yhteistyötä yhdistysten ja yhteisöjen kanssa jatketaan normaalisti edelleen.

– Toivomme, että saamme järjestettyä paljon hauskoja, ilahduttavia ja koskettavia kohtaamisia kaikenikäisten kanssa, sanoo Kristiina Tiippana.

Ehdotuksia hyviksi teoiksi voi jättää verkossa osoitteessa jukurit.fi/50tekoa (siirryt toiseen palveluun).

Ensimmäinen Jukurien hyvä teko tapahtuu tiistaina 50-vuotissyntymäpäivänä, kun kaikki Mikkelin keskussairaalassa tuona päivänä syntyvät vauvat sekä vanhemmat saavat Jukureilta omat lahjat.

Jukurit juhlii virallisesti syntymäpäiviään 3. lokakuuta pelattavassa Jukurit–JYP-ottelussa.