1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kontiolahti

Poliisi tavoitti kaksi huumaavan aineen vaikutuksen alaisena ajanutta Kontiolahdelta

Poliisi valvoo liikennettä tällä viikolla tehostetusti erityisesti kesämökkipaikkakunnilla.

Kuva: Timo Nykyri / Yle

Maanantaina aamulla poliisipartio tavoitti Kontiolahdelta Puutarhatieltä kuljettajan, joka autoili epävarman oloisesti. Mies puhalsi alkometriin nolla promillea.

Sen sijaan huumepikatesti osoitti positiivisen tuloksen muun muassa amfetamiinille. Autosta löytyi huumaavia lääkkeitä, kannabista sekä käyttövälineitä.

Samalla Puutarhatiellä poliisipartio tavoitti myös toisen amfetamiinipositiivisen testin antaneen henkilöauton kuljettajan. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Autossa oli paikallaan väärät rekisterikilvet. Kyydissä oli kolme matkustajaa.

Poliisi valvoo rattijuopumuksia tällä viikolla tehostetusti erityisesti kesämökkipaikkakunnilla. Viime vuonna kuolemaan johtaneista onnettomuuksista reilu kolmannes tapahtui kesä-elokuussa.

Rattijuopumusrikokset ovat koko maassa lisääntyneet viime vuoden alkupuoliskosta. Etenkin muun huumaavan aineen kuin alkoholin vaikutuksen alaisena ajaminen on lisääntynyt.

Tyypillinen kesäkuukausien onnettomuus, jossa tulee henkilövahinkoja, on suistuminen tieltä kovalla nopeudella taajama-alueen ulkopuolella.