1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kanalinnut

Riistakolmiolaskennat alkoivat – metsälintukannan odotetaan olevan hyvä

Kanalintujen metsästysajat perustuvat nyt laskettaviin riistakolmioihin.

Metsästysajat perustuvat nyt laskettaviin riiskolmioihin metsäkanalintujen osalta. Kuvituskuva. Kuva: Tanja Heikkonen / Yle

Riistakolmiolaskennat alkoivat lauantaina. Riistakolmion laskentaan on aikaa lähes kyyhkynmetsästyksen alkuun asti, eli laskenta-aika loppuu elokuun 9. päivä.

Riistakeskuksesta kerrotaan, että laskenta kannattaa suorittaa kuitenkin 2. elokuuta mennessä, jotta tulokset ehtivät metsäkanalintujen metsästysaikojen valmisteluun.

Suotuisien olosuhteiden vuoksi tämän vuoden lintusyksystä odotetaan hyvää. Asia varmistuu laskentojen myötä.

Tulokset ovat luotettavia, kun tavoite on täynnä laskennan osalta. Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla tavoite vaatii, että lasketaan yksi kolmio 300 neliökilometriä kohti.

Laskenta on vapaaehtoisten metsästäjien tekemää työtä riistatiedon eteen. Metsäkanalintujen metsästysajat määritellään joka vuosi tuoreimpien laskentojen perusteella.

Riistakeskuksesta kerrotaan, että yksittäinen kolmio lasketaan yhden päivän valoisana aikana. Pituutta laskentareitillä on yhteensä 12 kilometriä.

Laskennassa edetään kolmen hengen tasaisena rintamana, jonka aikana kirjataan ylös kaikki havainnot metsäkanalinnuista eli metsosta, teerestä, pyystä ja riekosta sekä metsäjäniksestä, lehtokurpasta ja karhusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)

sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)