1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. mansikanviljely

Lappilaisesta mansikasta tulossa hyvä sato

Mansikan itsepoiminta on ollut tänä kesänä suosittua Rovaniemellä.

Kesän säät eivät ole suosineet mansikan viljelyä. Kuvituskuva. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Lappilaisesta mansikasta saataneen tänä kesänä hyvä sato. Rovaniemeläisen Kemijoen mansikan yrittäjän Mikko Kostamon mukaan marjaa on määrällisesti hyvin ja se on tavanomaisen kokoista.

– Kausi menee säistä riippuen varmaan elokuun 10. päivään saakka. Pelloilla on vielä raakileita ja kukkiakin, joista ei tietenkään enää ehdi tulla mitään.

Kesän säät eivät ole kuitenkaan suosineet mansikan viljelyä.

– Kesä on ollut haastava. Alkukesästä oli kuuma ja jouduimme kastelemaan mansikkaa joka päivä. Nyt toivoisi enemmän kuivaa, sillä lämpimällä ja sateisella on riski, että mansikat alkavat homehtumaan.

Kostamon mukaan mansikkakauppa on käynyt tänä kesänä hyvin. Varauksia Kostamo on saanut niin paljon, ettei tiedä pystyykö ottamaan enempää.

Myös itsepoiminta on ollut tänä kesänä suosittua.

– En tiedä liittyykö se tähän koronaan. On ollut mukavaa huomata, että aiempaa nuoremmat ihmiset ovat olleet kiinnostuneita ja mukaan on tullut myös parikymppisiä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).