1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kannabisviljelmä

Pariskuntaa epäillään laajasta kannabiksen kasvatuksesta Keravalla ja Helsingissä

Ammattimaista huumeviljelyä harjoitettiin kahdessa teollisuushallissa. Keravalla sijainneesta hallista löytyi 150 kannabiskasvia, toinen kasvattamo sijaitsi Helsingissä.

Kannabisviljelmä
Poliisin kuva huumeviljelmästä.
Poliisin kuva huumeviljelmästä. Poliisi

Noin kolmekymppistä miestä ja naista epäillään ammattimaisesta kannabiksen kasvattamisesta, kerrotaan Itä-Uudenmaan poliisista.

Rikoskomisario Rauno Jämsä kertoo STT:lle, että pariskunnan epäillään kasvattaneen kannabista kahdessa hallikiinteistössä Keravalla ja Helsingissä vuosina 2018-2020. Kesäkuussa poliisi takavarikoi toisesta hallista 150 kannabiskasvia. Poliisin käsityksen mukaan pariskunta oli aikeissa laajentaa kasvatustoimintaansa Keravan hallissa.

Esitutkinnan perusteella Keravalla sijainnut kasvattamo oli pariskunnan ensimmäinen yhteinen. Toisen heistä epäillään aloittaneen kannabiksen ammattimaisen kasvattamisen Helsingin hallikiinteistössä jo vuonna 2018.

- Esitutkinnassa on selvinnyt, että huumausainetta olisi jo ennen takavarikkoa ehditty kasvattaa ja myydä yli 380 000 euron arvosta, Jämsä toteaa tiedotteessa.

Poliisi pääsi tapauksen jäljille omien tutkimustensa kautta.

- Syntyi epäily, että tämmöisestä voisi olla kyse. Sitten tehtiin kotietsintä, ja siinä se homma sitten paljastui, Jämsä kertoo STT:lle.

Poliisi kuvailee kasvatustoimintaa poikkeuksellisen laajaksi. Kasvatustoiminnalla on poliisin mukaan kokonaisuutena tavoiteltu noin 50 kiloa valmista marihuanaa, jonka arvo katukaupassa olisi ollut yli 850 000 euroa.

Poliisi on takavarikoinut epäiltyjen omaisuutta yhteensä satojentuhansien eurojen arvosta. Muun muassa kaksi epäiltyjen omistamaa kiinteistöä on määrätty vakuustakavarikkoon.

Pariskunta oli aiemmin tutkintavankeudessa, mutta heidät on sittemmin vapautettu. Heitä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta.

Asian esitutkinta on valmistunut, ja juttu siirtyy syyteharkintaan.

Lue seuraavaksi