1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Raahe

Historiallinen ympäristö matkailukohteena kiinnostaa – Raahessa Langin Kauppahuoneen majoituskapasiteetti on aivan täynnä

Matkailijat hakevat aitoja tarinoita, sanoo yrittäjä.

Raahessa Langin Kauppahuoneella työntekijät ovat pukeutuneet historiallisiin asuihin. Kuvassa oikealta alkaen paakari Leila Yypänaho sekä piiat Hannele ja Elviira Saukko. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle

Entistä useampi kotimaan matkailija hakee elämyksiä kaikille aisteille. Tämä näkyy Langin Kauppahuoneella Raahessa, joka esittelee kahvila-ravintolassaan ja hotellissaan kauppiaskartanon 1800-luvun historiaa.

Langin kauppahuoneen yrittäjä Piia Vähäsalo kertoo, että yöpyjien määrä alkoi kasvaa jo kesäkuussa ja koko heinäkuu on jo myyty loppuun.

– Päiväkävijöitten määrä on tänä kesänä kasvanut vähintäänkin 30 prosenttia. Hotellivieraiden määrää on vaikea päästä laskemaan, kun meidän kapasiteettimme myytiin äkkiä loppuun. Tältä kesältä voi sanoa, että varmasti huoneet olisivat myyneet kolmesta viiteen kertaan enemmän

Kävijöille ei riitä pelkkä ruoka ja hotellihuone, vaan he tulevat katsomaan historiallisia paikkoja ja kuuntelemaan tarinoita.

– Matkailija hakee aitoja tarinoita. Historia kiinnostaa, henkilötarinat, hyvin kerrotut tarinat. Raahen hieno merikaupunkihistoria saa kävijät haltioitumaan päivästä toiseen, Piia Vähäsalo sanoo.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)