AC Oulu ja OLS tiivistävät yhteistyötään ja hakevat uutta nostetta oululaiseen jalkapalloon

Kolmivuotisen sopimuksen tavoitteena on kehittää oululaista jalkapalloa ja helpottaa junioreiden tietä huipulle.

jalkapallo
AC Oulun harjoitukset 18.9.2019
AC Oulun vetovastuu junioreissa ja miesten sarjoissa kasvaa, kun se ja OLS tiivistävät yhteistyötään. OLS puolestaan keskittyy entistä tiiviimmin junioritoimintaan.Paulus Markkula / Yle

AC Oulu ja OLS ovat saaneet valmiiksi pitkät yhteistyöneuvottelunsa.

Vuoden kestäneen valmistelun jälkeen AC Oulu ottaa vastuun B-junioreiden ja miesten kakkosen yhteisjoukkueista ensi vuodesta alkaen kolmeksi vuodeksi. Yhteistyötä tehdään myös miesten kolmosessa.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja ja juniorikoordinaattori Markus Heikkinen on tyytyväinen uuteen malliin.

– Olemme miettineet miten voimme parantaa kokonaisuutta ja etenkin pelaajakehitystä junioreista edustusjoukkueeseen.

B-junioreiden ja miesten kakkosen sarjapaikat säilyvät edelleen OLS:n nimissä, joka vastaa myös omasta junioritoiminnastaan C-junioreihin saakka. Oulun Luistinseuralla on noin 1000 jalkapallojunioria.

Vaikka varttuneempien vetovastuuta siirretään AC Oululle, niin OLS näkyy jatkossakin pelikentillä, kertoo seurajohtaja Samuli Niskanen.

– Meille oli tärkeää, että OLS ei täysin katoa nimenä tai väreinä ylemmistä sarjoista.

B-junioreiden ja miesten joukkueet kakkosessa ja kolmosessa pelaavat jatkossa AC Oulu-OLS-nimellä. Ykkösessä pelaava AC Oulu jatkaa nykyisellä nimellään.

Seurat ovat jo aiemminkin tehneet tiivistä yhteistyötä, ja ne aloittivat aiemmin heinäkuussa uuden jalkapallohallin rakennusurakan.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)