Porin perusturva jatkaa viikonloppupalvelua koronaneuvonnassa ja -näytteenotossa

Perusturvan koronaneuvontaan tuli viime viikonlopun aikana lähes 80 puhelua. Näytteitä otettiin vajaa 30.

koronavirus
Espoo , 25.3.2020 , Jorvin Sairaala , Päivystys, Drive in Koronatestiin , kyltti
Perusturvan koronaneuvontapalvelu on koettu tarpeelliseksi myös viikonloppuna.Juha Heikanen / Yle

Porin perusturvan koronaneuvontapuhelin ja drive-in -näytteenotto palvelevat myös tulevana viikonloppuna. Viikonloppupalvelu otettiin käyttöön viime viikolla ja se osoittautui tarpeelliseksi. Neuvontapuhelimeen tuli lauantain ja sunnuntain aikana 77 yhteydenottoa. Näytteenotossa kävi 27 asiakasta.

Koronaterveysaseman vastuulääkäri Taru Kleemola kertoo, että päätös palvelun jatkamisesta tehtiin toistaiseksi vasta tämän viikon osalta. Hän pitää kuitenkin todennäköisenä, että sitä tarjotaan jatkossakin.

– Käyntejä oli niin paljon, että palvelulle näyttää olevan tarvetta. Olemme pohtineet, että tästä voisi tehdä useammaksi viikoksi pysyvän viikonloppupalvelun, mutta olemme sen suhteen viisaampia ensi viikolla. Jatkosta tehdään päätöksiä silloin.

Ota yhteyttä

Koronaneuvontapuhelin on avoinna 1.-2.8. lauantaina ja sunnuntaina kello 8-12 välisen ajan. Myös drive-in -näytteenotto on avoinna viikonloppuna klo 9-13 välisen ajan.

Asiakkaita ohjeistetaan soittamaan neuvontapuhelimen numeroon 02 6234333, jos heillä on muun muassa kuumetta, hengenahdistusta, yskää, lihaskipua, väsymystä, nuhaa, haju- tai makuaistin häiriöitä, pahoinvointia tai ripulia.

Kun koronaneuvontanumero on suljettu, voi yhteyttä ottaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan, joka palvelee numerossa 116 117.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus