1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pekka Kataja

Perussuomalaisaktiivi Pekka Katajan epäillyn murhan yrityksen tutkinta edennyt – tekopaikalta on nähty poistuvan kaksi tummiin pukeutunutta henkilöä

Tapahtumiin uskotaan liittyvän kaksi rikoksesta epäiltyä henkilöä.

Perussuomalaisaktiivi Pekka Kataja. Arkistokuva. Kuva: PS-arkisto

Poliisi on edennyt Jämsässä 17. heinäkuuta tapahtuneen epäillyn murhan yrityksen tutkinnassa. Esitutkinnassa on tehty muun muassa asiaan liittyvien henkilöiden kuulusteluja ja taktista tutkintaa.

Tapahtumiin uskotaan liittyvän kaksi rikoksesta epäiltyä henkilöä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Karhunen Keskusrikospoliisista sanoo.

– Väkivallanteon tapahtumakulku on saatu hyvin selvitettyä ja poliisille on muodostunut varsin selkeä kuva teon aikaisista tapahtumista. Tekoon liittyvät yksityiskohdat huomioiden asiaa tutkitaan edelleen murhan yrityksenä.

Tutkinnallisista syistä johtuen poliisi ei voi tässä vaiheessa ottaa kantaa teon motiiviin tai muihin mahdollisiin taustoihin.

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön ja kansanedustaja Jouni Kotiahon eduskunta-avustaja Pekka Katajan epäilty murhan yritys tapahtui Jämsänkoskella perjantaina 17. heinäkuuta aamulla noin kello 10 aikaan.

Tekopaikalta on nähty poistuvan kaksi tummiin pukeutunutta henkilöä, joihin liittyviä havaintoja poliisi edelleen kaipaa.

Vihjeet voi ilmoittaa numeroon 050 456 0471 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Keskusrikospoliisi ja Sisä-Suomen poliisilaitos kiittävät tähän menneistä saaduista yleisövihjeistä ja -havainnoista.

Lue aiheesta lisää:

Perussuomalaisaktiiviin kohdistunut väkivallanteko siirtyy KRP:lle – tutkitaan epäiltynä murhan yrityksenä

Psykoottinen pistoolimies ministeriössä, puukkomiehiä ja kaasuhyökkäys: Suomessa poliitikkojen kimppuun on hyökätty sodan jälkeen vain muutaman kerran