1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joe Biden

Joe Biden arvostelee presidentin päätöstä lähettää erikoisjoukkoja Portlandiin – ”Yritys elvyttää uppoava kampanja”

Erikoisjoukkojen on kerrottu Portlandissa muun muassa ajaneen tunnuksettomilla autoilla ja kaapanneen mielenosoittajia kaduilla.

Joe Biden
Joe Biden puhui kampanjatilaisuudessaan Wilmingtonissa Delawaressa.
Joe Biden puhui kampanjatilaisuudessaan Wilmingtonissa Delawaressa.AFP / Lehtikuva

Demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden arvostelee jyrkästi istuvan presidentin päätöstä lähettää liittovaltion erikoisjoukkoja Oregonin osavaltiossa sijaitsevassa Portlandin kaupunkiin.

Portlandissa erikoisjoukkojen on kerrottu muun muassa ajaneen kaupungissa tunnuksettomilla autoilla ja kaapanneen mielenosoittajia kaduilta. Mielenosoittajia kohti oli myös nähty käytettävän kyynelkaasua sekä ammuttavan kumiluoteja.

– Tässä ei ole kyse laista ja oikeudesta, sanoi Biden viitaten Trumpin usein käyttämään iskulauseeseen, jolla tämä on tuominnut George Floydin kuolemasta käynnistyneet protestit.

– Kyse on poliittisesta strategiasta, jolla yritetään elvyttää uppoava kampanja, Biden jatkoi.

Bidenin mukaan Trumpin jokainen vaisto ohjaa tätä lisäämään bensiiniä tulee.

– Ja se on viimeinen asia, mitä tarvitsemme.

Bidenilta tiedusteltiin lehdistötilaisuudessa lisäksi sitä, asettuiko hän presidenttiehdokkaaksi erityisesti siksi, että hän haluaa lyödä Trumpin vai siksi, että hän toivoo pystyvänsä ajamaan omaa poliittista agendaansa.

– Olen ehdokkaana, koska Trump on presidentti ja olen sitä mieltä, että pelissä on demokratiamme.

Biden valitsemassa varapresidenttiehdokkaansa ensi viikolla

Presidenttiehdokas Biden on kertonut valitsevansa varapresidenttiehdokkaansa ensi viikolla. Hän on jo aiemmin ilmoittanut valitsevansa tehtävään naisen.

Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun). Kanavan mukaan ei ole kuitenkaan varmaa, julkistaako Biden valintaansa vielä ensi viikolla. Demokraatit kokoontuvat elokuun puolivälissä nimeämään ehdokkaansa virallisesti.

CNN:n mukaan varapresidenttiehdokkaaksi on harkittu muun muassa Kamala Harrisia ja Elizabeth Warrenia. Molemmat toimivat parhaillaan senaattoreina ja kisasivat myös presidenttiehdokkaan paikasta.

Maassa on määrä pitää presidentinvaalit marraskuun alussa.

Päivitetty 3:40: Lisätty tieto Bidenin aikomuksesta valita varapresidenttiehdokkaansa ensi viikolla.

Lue myös:

Aseistetut ryhmät marssivat USA:n kaduilla – Yle koosti yhteen, mitä Louisvillessä mieltään osoittaneesta NFAC:sta ja muista ryhmistä tiedetään

Varapresidentin merkitys kasvanut USA:n vaaleissa – Demokraattipuolueen strategi perusteli Ylelle, miksi Biden tarvitsee aisaparikseen naisen

Joe Biden pyrki presidentiksi ensimmäisen kerran jo Reaganin aikaan – Ikuisella poliitikolla on ollut menestyksekäs mutta traaginen elämä

Kirjeenvaihtajalta: Trumpin oikukas kausi väritti työrupeamaa USA:ssa – valehtelu ei presidenttiä tahrannut, jatkokausi voi karahtaa koronaan tai George Floydiin

Lue seuraavaksi