Uimahalleihin pääsee pian taas normaalisti – Kouvolassa tavallisiin aukioloaikoihin palataan ensi viikolla, Kotkassa parin viikon päästä

Kymenlaaksossa uimahallit ovat olleet rajoitetusti auki koko kesän ajan.

uimahallit
Mies ui Karhulan uimahallissa.
Uimahalleissa on koronatilanteen vuoksi noudatettu poikkeuksellisia aukioloaikoja. Arkistokuva Karhulan uimahallista.Juulia Tillaeus / Yle

Uimahalleissa pääsee pian taas uimaan tavallisten aukioloaikojen puitteissa.

Kouvolassa normaaleihin aukioloaikoihin palataan ensi viikolla. Kotkassa tavalliset aukioloajat otetaan käyttöön elokuun puolivälissä.

Koronarajoituksista huolimatta Kotkassa ja Kouvolassa uimahalliin on päässyt uimaan koko kesän ajan. Kouvolassa Urheilupuiston halli on ollut avoinna koko kesän, ja Kuusankosken halli avautui runsas viikko sitten. Valkealassa ja Inkeroisissa pääsee uimaan ensi maanantaista lähtien.

Uimahalleissa on kuitenkin koronatilanteen vuoksi noudatettu poikkeuksellisia aukioloaikoja, ja rajoitukset ovat sulkeneet myös saunat osasta uimahalleista. Kotkassa saunaan pääsee jo, Kouvolassa ei.

Uimareita on riittänyt

Kotkassa Katariinan maauimala avautui koronasulun jälkeen kesäkuun alussa, ja uimahallin sisäaltaat pari viikkoa myöhemmin.

Kotkan kaupungin liikuntasuunnittelija Tapani Laakson mukaan erityisesti Katariinan maauimala on vetänyt kesällä hyvin väkeä. Polskimassa on käynyt säästä riippuen noin 400–800 uimaria päivässä.

– Aurinkoisella säällä ihmiset tulevat ottamaan aurinkoa, uimaan ja nauttimaan kesäpäivästä. Se näkyy kävijämäärissä, Laakso kertoo.

Kotkan kaupungin liikuntasuunnittelija Tapani Laakso
Tapani Laakson mukaan Katariinan maauimalassa on riittänyt kesällä väkeä.Kirsi Lönnblad / Yle

Karhulan uimahallissa puolestaan on ollut päivittäin noin 300–350 kävijää.

Kotkan uimahalleissa on päässyt taas saunomaan ja kuntosalille heinäkuun alusta asti. Saunojen avaamiseen päädyttiin terveystarkastajan kanssa käytyjen keskustelujen perusteella.

– Meillä on ollut asiakasohjaajia neuvomassa ihmisiä ja muistuttamassa käsidesin käytöstä ja turvaväleistä esimerkiksi puku- ja pesutiloissa, Tapani Laakso kertoo.

Altaille kaivattiin

Katariinan uimahalli oli koronatilanteen takia keväällä suljettuna vajaan kolmen kuukauden ajan ja Karhulan uimahalli kuukauden pidempään. Moni asiakas kaipasi sulun aikana altaille.

– Uimahallit ovat liikunnan kirjasto. Niihin tullaan jo pikkulasten kanssa, ja vanhimmat käyttäjät ovat 80–90-vuotiaita. Terveydellinen merkitys on suuri esimerkiksi vanhemmille ihmisille, kuntoutujille ja ylipainoisille, joille liikkuminen vedessä voi olla helpompaa. Se on melkeinpä ihan ykkösliikuntamuoto, liikuntasuunnittelija Tapani Laakso sanoo.

Vesijuoksijoita Karhulan uimahallissa.
Karhulan uimahallissa on ollut kesällä päivittäin noin 300–350 kävijää. Arkistokuva.Juulia Tillaeus / Yle

Katariinan maauimalaa on tarkoitus pitää tänä vuonna avoinna syyskuun puoliväliin saakka.

Kouvolassa uimahallien saunat ovat edelleen kiinni. Kouvolan liikuntapaikkamestari Petri Himasen mukaan kaupungin uimahalleissa ei ole ollut kävijöitä ruuhkaksi asti. Himanen epäilee, että lämpimät säät on houkutelleet väkeä luonnonvesiin uimahallien sijasta. Heinäkuu on Himasen mukaan tavallisestikin hiljaista aikaa uimahalleissa.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus