Pesäpallon yleisörajoitukset säilyvät ennallaan

Superjymyn toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen: "Tuntuu, että ei olla samalla viivalla eri liiketoimintojen kanssa."

pesäpallo
Yleisöä Sotkamon hiukan pesäpallostadionilla koronarajoitusten aikaan.
Koronarajoitusten myötä yleisö on jaoteltu lohkoihin katsomoissa. Tanja Heikkonen / Yle

Yleisörajoitukset pysyvät ennallaan elokuun pesäpallo-otteluissa, kerrotaan Pesäpalloliitosta (siirryt toiseen palveluun).

Liiton päätös perustuu aluehallintoviraston ohjeistukseen. Yleisö jaotellaan lohkoihin heinäkuun tapaan.

Superjymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen on osittain pettynyt päätökseen, vaikka ymmärtää terveysnäkökulman.

– Totta kai toivottiin, että rajoitukset poistuisivat. Pitää kuitenkin isompaa kuvaa katsoa ja terveys edellä mennä. Rajoitukset ovat työläitä tehdä ja taloudellisia rasitteita seuroille, Kuosmanen sanoo.

Elokuusta lähtien samat rajoitukset koskevat niin rajatussa ulkotilassa kuin sisätiloissa järjestettäviä yli 500 henkilön tilaisuuksia. Yli 500 hengen tilaisuuksissa järjestäjän on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön toukokuussa antamaa ohjetta (siirryt toiseen palveluun) eli muun muassa 1–2 metrin turvaväliä.

Kuosmanen ei pidä yleisön jakamista lohkoihin reiluna.

– Tuntuu, että ei samalla viivalla olla eri liiketoimintojen kanssa. En haluaisi vertailla, mutta kun katsoo esimerkiksi yökerhoja ja vertaa eri urheilutapahtumiin niin tuntuu epäreilulta. Uskoimme, että katsomoiden lohkomisesta luovuttaisiin, ja yleisöä saisi ottaa esimerkiksi puolet normaalimäärästä.

Korjattu 29.7.2020 klo 11:11: Täsmennetty juttuun, että samat rajoitukset koskevat niin rajatussa ulkotilassa kuin sisätiloissa järjestettäviä yli 500 henkilön tilaisuuksia. Aiemmin jutussa kerrottiin, että yli 500 henkilöä saisi olla koolla vain sisätiloissa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun) sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus