Teeharrastus on rantautunut myös Ouluun – Dammisaareen avautui hetkeksi japanilainen teehuone

Teen juonnin saloihin voi tutustua vielä tämän viikonlopun aikana Hupisaarilla sijaitsevassa majassa.

tee
Saara Kauppinen ja Jennimari Koskela Oulun suomalais-japanilaisesta yhdistyksestä.
Saara Kauppinen ja Jennimari Koskela Oulun suomalais-japanilaisesta yhdistyksestä järjestävät teehetkiä Dammisaaren pop up-teehuoneessa.Päivi Seeskorpi / Yle

Teen juonti on Suomessa vielä varsin vähäistä mutta on koko ajan kasvattamassa suosiotaan. Oulussa on joitakin teekauppoja, ja niiden myötä tietämys eri teelaaduista on lisääntynyt.

Kaupungissa pääsee tällä viikolla tustustumaan japanilaisen teekulttuurin saloihin pop up-teehuoneessa Dammisaaressa. Teehuoneesta vastaavat Oulun suomalais-japanilaisen yhdistys ja ympäristöjärjestö Dodo ry.

Dammisaaressa saa nyt maistella eri teelaatuja ja kuulla vinkkejä teen valmistukseen.

– Hyvän teen valmistuksessa tärkeintä on tietää, mikä on oikea haudutuslämpötila ja haudutusaika, kertoo Oulun suomalais-japanilaisen yhdistyksen teeasiantuntija ja rahastonhoitaja Jennimari Koskela.

Kiehuva vesi ei ole eduksi kaikille teelaaduilla, vaan sopiva lämpötila voi olla hieman alempi.

Teen ystävät -yhdistyksen puheenjohtaja Petra Tandefelt ei vertaisi teetä kahviin vaan pikemminkin viiniin. Hänen mukaansa myös teelaadut ja -maut vaihtelevat esimerkiksi vuosikerran ja kasvupaikan mukaan.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)