1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneonnettomuudet

Merikontti putosi eilen pakettiauton päälle jyrkässä mutkassa Kirkkonummella – loukkaantuneilla ei akuuttia hengenvaaraa

Esitutkinnassa selvitetään nyt, miten kontti oli kuormattu ja soveltuiko lavetti kyseisen kuorman kuljetukseen.

Liikenneonnettomuudet
Vakava liikenneonnettomuus Kirkkonummella 28.7.2020
Pakettiauton kyydissä oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja. Molemmat loukkaantuivat. Täysperävaunuyhdistelmä oli kuljettamassa merikontin lisäksi kuvan reunassa näkyvää työmaakonttia.Jari Kärkkäinen/ YLE

Eilen iltapäivällä sattui vakava liikenneonnettomuus, jossa merikontti putosi täysperävaunuyhdistelmän kyydistä vastaan tulleen pakettiauton päälle.

Pakettiauton kuljettaja ja kyydissä ollut matkustaja loukkaantuivat, mutta heillä ei ole akuuttia hengenvaaraa tai vakavia loukkaantumisia, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen ylikomisario Aapo Isoaho.

Onnettomuus tapahtui Kirkkonummella Lapinkyläntiellä. Isoahon mukaan onnettomuuspaikan kohdalla on jyrkästi kaartuva mutka.

Kontteja oli kyydissä kaksi kappaletta, joista ensimmäinen oli merikontti ja toinen työmaakontti. Mutkassa tippui pakettiauton päälle ensin merikontti. Töytäisyn seurauksena myös merikontin takana ollut työmaakontti putosi, mutta se ei aiheuttanut vahinkoa.

Kuva työmaakontista, joka oli yhdistelmäajoneuvon kyydissä, kun merikontti putosi.
Myös kuvassa oleva työmaakontti putosi kyydistä sen jälkeen, kun sen edessä oleva merikontti putosi pakettiauton päälle. Molemmat kontit oli nostettu onnettomuuden raivaustöiden jälkeen takaisin lavetille.Jari Kärkkäinen / Yle

Isoahon mukaan esitutkinta on alkuvaiheessa eikä asianosaisia ole vielä kuultu.

– Nyt selvitetään tarkemmin, miten kontit olivat kuormattu, oliko lavetti soveltuva tällaisten konttien kuljettamiseen ja minkälaisia liinoja oli käytetty, Isoaho kertoo.

Juttua päivitetty 29.7.2020 klo 12.34 Lisätty puuttuva kuva työmaakontista.

Lue seuraavaksi:

Vakava liikenneonnettomuus Kirkkonummella, kaksi henkilöä loukkaantunut – merikontti putosi pakettiauton päälle