Hoivakotien vierailukäytäntöjen rajoitukset jatkuvat Seinäjoella ja Vaasassa

Vierailukäytännöissä on eroja, mutta kaikki vierailut on sovittava etukäteen.

vanhusten palvelutalot
Man kan titta in genom persiennerna till matsalen och korridorerna i ett äldreboende, men under corinaviruspandemin är det förbjudet att besöka vårdhemmet.
Koronarajoitukset hoivayksiköissä voivat edelleen rajoittaa esimerkiksi yhteisten tilojen käyttämistä.Linus Hoffman/Yle

Elokuun alussa lieventyvät korona-ajan rajoitukset eivät lievennä ympärivuorokautisen asumisen hoivayksikköjen vierailusuosituksia.

Esimerkiksi Seinäjoella tehostetun palveluasumisen yksiköissä asuvat vanhukset tapaavat läheisiään ulkona toistaiseksi.

Ikäihmisten palvelukeskusjohtaja Kristiina Kallion mukaan vierailukäytäntöjä tarkastellaan syksyn tullessa ja säiden muuttuessa.

Vierailuista on sovittava Seinäjoella etukäteen, jotta henkilökunta saa valmisteltua omaisen ja esimerkiksi puettua hänet lämpimästi ulkotapaamista varten.

Vaasassa vierailut hoivakodeissa ovat pääsääntöisesti sallittuja, mutta käytännöt vaihtelevat yksiköstä riippuen. Vuodeosastoilla, tehostetussa palveluasumissa ja muissa yksiköissä ohjeistus saattaa olla hiukan erilainen.

Vaasan sosiaali- ja terveystoimenjohtaja Jukka Kentalan mukaan vierailusta ja tapaamisesta on kuitenkin aina sovittava etukäteen hoitoyksikön kanssa.

Esimerkiksi Keski-Pohjanmaalla on todettu hoivakotien vierailukäytännöissä lipsumista koronarajoitusten lieventyessä.

Lue seuraavaksi:

Osa hoivakodeissa vierailevista ei noudata enää koronaohjeita: "Varotoimet pätevät edelleen, ei normaaliin voi vielä palata"

Professori Tuomas Ojanen: Suositukset ja lakiin perustuvat määräykset menivät sekaisin vanhusten hoivakotien vierailuohjeissa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus