Hotelli Varsavuori on jälleen myynnissä – hintalappu vaatimattomat 200 000 euroa

Mikkelin kaupungin toiveissa on, että matkailutoiminta alueella jatkuisi.

Hotellikiinteistö
Hotelli Varsavuori Mikkelissä Saimaan rannalla.
Hotelli Varsavuori on rakennettu 1974.Jouni Kirvesmies / Yle

Aivan Saimaan rannalla sijaitseva hotelli Varsavuori on jälleen myytävänä (siirryt toiseen palveluun). Hintalappu isolle kiinteistölle on kohtuu vaatimaton eli 200 000 euroa. Rantaviivaa hotellilla on noin 400 metriä. Hotellikiinteistö sijaitsee Mikkelin kaupungilta vuokratulla lähes 40 000 neliön suuruisella tontilla. Tontin vuokrasopimus päättyy tällä erää parin vuoden kuluttua.

Mikkelin kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä kertoo, että kaupungille on parin vuoden aikana tullut muutamia kyselyjä siitä, mikä on kyseisen alueen tulevaisuus.

– Kaupungin kannalta olisi hyvä, jos alue säilyisi esimerkiksi majoitus- tai matkailutoiminnassa, sanoo tekninen johtaja Jouni Riihelä.

Jos tontilla ei vuokrasopimuksen päättymisen aikaan ole kaavan mukaista matkailuun liittyvää toimintaa, suhtautuu kaupunki vuokrasopimuksen jatkamiseen hyvin kriittisesti.

– Mahdollisen toiminnan jatkajan uskottavuus liittyy myös alueen tulevan vuokrasopimuksen pituuteen, sanoo Jouni Riihelä.

Hotelli Varsavuori Mikkelissä Saimaan rannalla.
Hotelli on ollut tyhjillään jo vuosia.Jouni Kirvesmies / Yle

Alueen kehittäminen liittyy laajemmin Pursialan alueen asemakaavan muutokseen. Kyseessä on hidas projekti, jossa tähdätään muutaman vuosikymmenen päähän. Kaupungin ajatuksena on, että jollakin aikavälillä Pursialan alueella olisi vähemmän teollista toimintaa ja kenties enemmän asutusta.

Hotellikiinteistö on alun perin rakennettu vuonna 1974. Vain parin kilometrin päässä Mikkelin torilta sijaitsevan hotellin omistaa tällä hetkellä venäläinen yritys.