Oikeus: Mies yritti raiskata 15-vuotiaan ulkona, oli sopinut tyttöjen kanssa "pususta" tupakkaa vastaan

Mies yritti sukupuoliyhteyteen ulkona toisen tytön kanssa. Ohitse kulki ihmisiä.

raiskaus
Helsingin käräjäoikeus
Tuntematon mies yritti sukupuoliyhteyteen tytön kanssa ulkona bussipysäkillä Helsingissä sen jälkeen, kun oli sovittu suudelmasta tupakkaa vastaan. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen lähes kolmen vuoden vankeuteen.Henrietta Hassinen / Yle

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 49-vuotiaan miehen vankeuteen ja korvauksiin seksuaalirikoksista, joiden uhrina oli kaksi 15-vuotiasta tyttöä.

Toisen osalta miestä syytettiin törkeästä lapsenraiskauksesta. Näytetyksi ei tullut, että sukupuoliyhteyttä olisi tapahtunut.

Tytöt tapasivat keväällä bussipysäkillä Itä-Helsingissä tuntemattoman miehen, jonka kanssa sopivat "pususta" tupakkaa vastaan. Tämän jälkeen mies oikeuden mukaan muun muassa yritti sukupuoliyhteyteen tytöistä toisen kanssa ulkosalla. Ohitse kulki ihmisiä.

Tyttö oli tapahtumien aikana lähettänyt viestiryhmään viestin "112" ja ollut itkuinen, kun hänen vanhempansa saapuivat paikalle.

Toista tytöistä mies oli suudellut suulle.

Tuomion mukaan mies oli tullut tietoiseksi tyttöjen iästä. Arto Tapio Heimonen tuomittiin kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen törkeän raiskauksen yrityksestä, törkeästä ja perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä kahdesta seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta.