Oulu-apu laittaa toimintansa tauolle koronatilanteen ollessa rauhallinen

Tarvittaessa Oulun kaupungin ja usean muun toimijan yhteinen avustusmuoto saadaan taas pystyyn nopeasti.

ruoka-apu
Kädessä S-marketin ruokakassi.
Ouluapu tarjosi kevään ja kesän aikana esimerkiksi kauppakassipalvelua ja asiointiapua riskiryhmille. Kuvituskuva.Timo Nykyri / Yle

Koronaepidemiassa asiointipalvelua tarjonnut Oulu-apu hiljentää toimintansa heinäkuun lopussa. Päätös tehtiin jo alkukesästä, kertoo kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori Marianna Parpala Oulun kaupungilta.

– Suunnittelimme jo kesän alkupuolella, että jos koronatilanne on alueella rauhallinen heinäkuun lopulla, Oulu-apu päättyy tällä erää.

Palvelulle ei ole enää suurta tarvetta koronatilanteen rauhoittumisen ja rajoitusten purkautumisen jälkeen.

Oulun kaupungin ja usean muun toimijan yhteistyössä toteuttama Oulu-apu on tarjonnut koronaepidemian aikaan asiointiapua riskiryhmille ja karanteenissa oleville. Tarvittaessa tätä kautta on saanut myös ruoka-apua sekä ohjausta, neuvontaa ja keskustelumahdollisuuden.

Kesän aikana merkittävin tarve on Parpalan mukaan ollut ruoka-avulle, mutta sitäkin pystytään jatkamaan muiden toimijoiden kautta.

Samalla Osuuskauppa Arina lopettaa ikäihmisten kauppakassipalvelun, joka on ollut osa Oulu-avun toimintaa. Ikäihmisten kauppakassi -palvelun tilauksia on otettu vastaan 29. heinäkuuta asti. Viimeiset tilaukset toimitetaan asiakkaille torstaina 30. heinäkuuta. Myös palveluun liittyvät internetsivut suljetaan.

Oulu-apu voidaan tarvittaessa laittaa nopeasti pystyyn uudelleen, jos koronapandemiasta tulee uusi aalto Oulun alueelle.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)