1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turva-aidat

Ketjukarusellin istuin tarttui turva-aitaan Tykkimäen huvipuistossa – aita nousi laitteen mukana ilmaan

Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa, mutta laite on pois käytöstä.

Yläilmoihin kohoava Star Flyer -ketjukaruselli on ollut Tykkimäessä noin kymmenen vuotta.. Vaaratilanne sattui lähellä maan pintaa. Kuva: Tykkimäen huvipuisto

Kouvolassa Tykkimäen huvipuiston ketjukarusellissa sattui tiistaina vaaratilanne.

Huvipuistopäällikkö Pilvi Serolan mukaan Star Flyer -laitteen käynnistymistä odottaneet huvipuistovieraat olivat heiluttaneet yhtä ketjukarusellin koria niin, että se oli osunut laitteen turva-aitaan ja tarttunut siihen kiinni.

Huvipuiston mukaan takertuminen tapahtui juuri ennen laitteen käynnistymistä ja katveessa niin, etteivät Star Flyerin kaksi laitekuljettajaa huomanneet sitä. Laitekuljettajat ehtivät käynnistää laitteen, mutta huomasivat takertumisen heti käynnistyksen jälkeen ja pysäyttivät laitteen hätäseis-toiminnolla.

Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta laitteen turva-aita ehti nousta kiinnikkeineen irti maasta.

– Takertuminen on tapahtunut siinä välissä, kun laitekuljettajat ovat kiertäneet tarkistamassa matkustajien turvavyöt ja turvapuomit ja menneet käynnistämään laitetta, Serola kertoo.

Käyttöön ehkä torstaina

Star Flyer otettiin tapahtuneen jälkeen pois käytöstä, ja laitteen kuntoa ovat kartoittaneet sekä Tykkimäen henkilökunta että ulkopuolinen tarkastaja.

– Nyt on edessä vielä koeajo ilman matkustajia, Serola kertoi keskiviikkoiltana.

Jos laite todetaan toimivaksi, se voidaan palauttaa käyttöön jo torstaina. Aitaan takertunut kori pysyy kuitenkin todennäköisesti pois käytöstä.

– Haluan painottaa, ettei normaaliolosuhteissa tarvitse pelätä, että aita tarttuisi laitteeseen. On hirveän valitettavaa, etteivät laitekuljettajat huomanneet takertumista, Serola sanoo.

Tykkimäen toimitusjohtajan Sakari Pasasen mukaan tapauksesta raportoitu myös Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesiin, joka valvoo huvipuiston toimintaa. Tehdyn selvityksen mukaan onnettomuus tapahtui, kun selkänojan "korva" pääsi menemään aidan kaiteen alapuolelle.

Vaaratilanteesta kertoi aiemmin Iltalehti (siirryt toiseen palveluun), joka on julkaissut myös kuvan paikoiltaan vääntyneestä turva-aidasta.