Joensuu varautuu maltillisesti koronasyksyyn: tavoitteena palata takaisin normaaliin

Joensuussa ei olla ottamassa raskaita toimenpiteitä käyttöön koronaviruksen ehkäisemiseksi.

koronavirus
Opastekyltti Malmin korona-asemalla.
Jos koronavirustilanne pahenee, Joensuussa otetaan käyttöön samankaltaisia rajoituksia kuin keväällä.Mårten Lampén / Yle

Joensuussa varaudutaan maltillisesti syksyyn koronaviruksen varalta. Kaupunki ei näillä näkymin aio ottaa kevättä raskaampia toimenpiteitä käyttöön syksyllä.

Jos tautitilanne pysyy Pohjois-Karjalassa nykyisen kaltaisena, Joensuussa palataan syksyllä normaaleihin toimintatapoihin.

Muun muassa koulut ja päiväkodit aloittavat syksyn tavalliseen tapaan. Joensuussa ei aiota esimerkiksi avata uusia päiväkotitiloja tai pienentää ryhmiä koronan vuoksi.

– Pitkältihän se riippuu siitä, mikä on tilanne syksyllä. Jos täällä tautitilanne ei muutu, niin kyllä lähdemme siitä, että palaamme normaaliin toimintaan niiltä osin kun voimme, kertoo Joensuun hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen.

Huurinaisen mukaan kaupunki toimii hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä aluehallintoviraston ohjeistusten mukaisesti.

Kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu säännöllisesti, tosin ei enää yhtä usein kuin keväällä pahimman epidemiatilanteen aikaan.

Jos koronavirustilanne pahenee, otetaan käyttöön samankaltaisia rajoituksia kuin keväälläkin.

– Kyllähän me olemme nyt aika paljon valmiimpia kuin keväällä, Huurinainen toteaa.

Uusia rajoitustoimenpiteitä otetaan käyttöön, jos viranomaiset niin suosittelevat.

Esimerkiksi kaupunkiympäristön toimialalla ollaan valmiita avustamaan, jos Suomeen määrättäisiin esimerkiksi ulkonaliikkumiskielto, kuten monissa muissa maissa on keväällä otettu. Se on kuitenkin näillä näkymin epätodennäköistä.

Lue lisää:

Voidaanko jopa kaupunginosia eristää, jos koronan toinen aalto iskee? Kaupungit valmistelevat pehmeitä ja kovia keinoja taudin hillitsemiseen

Suomalaiset Ylen kyselyssä: Uusiin koronarajoituksiin olisi helppoa sopeutua, jopa helpompaa kuin keväällä

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus