1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. tieliikenneonnettomuudet

Poliisin takaa-ajotilanne johti kahden auton nokkakolariin Järvenpäässä – yksi loukkaantui vakavasti, liikenne kulkee jälleen normaalisti

Onnettomuudessa loukkaantui vakavasti yksi ja lievemmin kolme ihmistä.

Kaikki neljä kolarissa loukkaantunutta on viety sairaalaan. Kuva: Lukijan kuva

Poliisin takaa-ajama auto on kolaroinut vastaan tulevaan autoon ajettuaan moottoritietä väärään ajosuuntaan Lahdenväylällä Järvenpään ja Mäntsälän kuntarajalla keskiviikkona iltapäivällä.

Liikenne ruuhkautui iltapäivällä pahoin, kun toinen kaista suljettiin onnettomuuden takia.

Kello kuuden aikaan kaista saatiin avattua liikenteelle, ja kello seitsemän jälkeen liikenne kulki jälleen normaalisti molempiin suuntiin.

Onnettomuudessa loukkaantui vakavasti yksi ja lievemmin kolme ihmistä. Pelastuslaitos sai ilmoituksen onnettomuudesta neljän jälkeen iltapäivällä.

– Kyseessä oli normaali poliisin takaa-ajotilanne, jossa kiinniotettava lähti karkuun. Hän teki u-käännöksen pohjoiseen menevillä kaistoilla ja ajoi väärään suuntaan kohti etelää. Kuljettaja törmäsi pohjoisen suuntaan tulevaan autoon, summasi päivystävä palomestari Harry Häyrinen tilannetta Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Häyrisen mukaan molemmissa autoissa oli kaksi matkustajaa, mies ja nainen. Pohjoiseen matkalla olleen auton vanhempi kuljettaja loukkaantui vakavasti. Kaikki neljä loukkaantunutta on viety sairaalaan.

Onnettomuus tapahtui Lahdenväylällä pohjoisen suuntaan. Tarkempi onnettomuuspaikka on nelostiellä noin kaksi kilometriä Järvenpäästä pohjoiseen menevillä kastoilla.

Juttua korjattu 29.7. kello 17:58: Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kertoi Twitterissä aluksi, että henkilöistä kaksi on loukkaantunut vakavammin. Myöhemmin pelastuslaitos tarkensi, että vakavasti loukkaantuneita on vain yksi.