Sampo käy keskusteluja brittiläisen vakuutusyhtiö Hastingsin ostamisesta – Bloomberg: Tarjouksen arvo olisi 1,5 miljardia puntaa

Ostotarjouksen tekeminen ei ole varmaa.

Sampo-konserni
Sampo Groupin tunnus yhtiön pääkonttorin ovessa Helsingissä.
Sampo kertoo harkinneensa maantieteellisen toiminta-alueensa laajentamista.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Vakuutusyhtiö Sampo kertoo käyneensä keskusteluja brittiläisen vakuutusyhtiön Hastingsin ostamisesta. Sammon mukaan mahdollisen ostotarjouksen tekeminen ei kuitenkaan ole varmaa.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan (siirryt toiseen palveluun) mahdollisen tarjouksen arvo on 1,5 miljardia puntaa eli 1,65 miljardia euroa. Hastingsin markkina-arvo on 1,1 miljardia puntaa.

Sampo kertoo harkinneensa maantieteellisen toiminta-alueensa laajentamista. Sampo uskoo, että mahdollisesti toteutuva Hastingsin osto voi olla houkutteleva mahdollisuus tavoitteen edistämiseksi.

Suomalaisyhtiö käy keskusteluja Hastingsin suuromistajan Rand Merchant Investment Holdingsin (RMI) kanssa. RMI omistaa Hastingsista noin 30 prosenttia. RMI on eteläafrikkalainen sijoitusyhtiö.

Hastingsilla on noin 2,85 miljoonaa asiakasta ja se työllistää noin 3 300 työntekijää. Vuonna 2019 yhtiön bruttovakuutusmaksutulo oli 962 miljoonaa puntaa eli noin miljardi euroa.

Sammon ja RMI:n on julkistettava viimeistään 26. elokuuta vakaa aikomus tehdä tarjous Hastingsista tai tiedotettava, että ne eivät aio tehdä kyseistä tarjousta. Määräaikaa voidaan pidentää.

Mahdollisesta kaupasta kertoi Suomessa aiemmin Kauppalehti (siirryt toiseen palveluun).