HS: Pääkaupunkiseudulla elää vähintään kymmeniä alaikäisiä ihmiskaupan uhreja

Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään kirjatut alaikäiset uhrit ovat iältään 13-17-vuotiaita.

Helsingin Sanomien mukaan pakkotyöhön, pakkoavioliittoon tai seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi joutuneita alaikäisiä on vähintään kymmeniä. Kuvituskuva. Kuva: Lehtikuva

Suomalaisten viranomaisten tietoon on tullut viime vuosien aikana useita alaikäisiä ihmiskaupan uhreja, kertoo Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Näistä valtaosa elää pääkaupunkiseudulla.

HS:n mukaan näitä pakkotyöhön, pakkoavioliittoon tai seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi joutuneita alaikäisiä on vähintään kymmeniä.

Uhrit ovat Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmän ja Rikospäivystyksen mukaan yleensä ulkomailta muuttaneita, kuten turvapaikanhakijoina maahan tulleita.

Alaikäisiä uhreja on otettu mukaan Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään kuluvan vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana yhteensä seitsemän. Viime vuoden aikana alaikäisiä uhreja kirjattiin järjestelmään 14 ja sitä edeltävänä vuotena puolestaan kymmenen. Järjestelmään kirjatut alaikäiset uhrit ovat iältään 13-17-vuotiaita.

Rikosuhripäivystyksestä apua saavien alaikäisten uhrien osalta on merkittävää, että valtaosa on joutunut ihmiskaupan ja hyväksikäytön uhreiksi Suomessa, eikä esimerkiksi turvapaikanhakijana matkalla Suomeen tai lähtömaassaan.

Torstaina 30. heinäkuuta vietetään kansainvälistä ihmiskaupan vastaista päivää.

Lue lisää: