Forssan Palloseurassa katseet ovat jo muutaman vuoden päässä – puheenjohtaja: "Tavoite on, että ollaan tulevaisuudessa vakaa Mestis-seura"

Forssassa päästään seuraamaan Mestis-kiekkoa 13 vuoden tauon jälkeen.

Mestis
Forssan jäähalli
Parhaillaan Forssan jäähalliin asennetaan sarjapaikkaan vaadittavaa joustokaukaloa.Eeva Hannula / Yle

Forssassa odotetaan jo kuumeisesti jääkiekon Mestis-kauden alkua. Forssan Palloseuran puheenjohtaja Juha-Matti Vuorela kertoo, että kesän aikana Forssassa on tehty niin jäähallin kunnostustöitä kuin muutettu FPS:n hallintoa ammattimaisemmaksi. Tänään jäähallissa aloitetaan uuden joustokaukalon asennustyöt.

Vuorelan mukaan yllättävää on ollut se, kuinka paljon sarjapaikka Mestiksessä on vaikuttanut myös pelaajamarkkinoihin.

– Pelaajien kirjo on ollut laaja. Managerin ja päävalmentajan suunnalta on tullut viestiä, että tarjolla on ollut paljon myös huipputason pelaajia.

Alkavalle kaudelle FPS haluaa kuitenkin lähteä maltillisin mielin. Joukkue koostuu vanhasta rungosta, jota täydennettiin muutamilla pelaajilla, joilla on jo kokemusta Mestiksestä.

– Valitettavasti sellaisia tapauksiakin on käynyt, että on lähdetty kauteen takki auki ja otettu vähän hövelimmin pelaajia. Sitten tajutaan tammi-helmikuussa, että rahat on loppu. Sellaiseen emme halunneet lähteä, toteaa Vuorela.

Joukkueen tavoitteena on pelata ehjä kausi, saada seuran toiminnot tasapainoon ja vakiinnuttaa paikka Mestiksessä.

– Haluamme tehdä pitkäjänteisesti hyvää työtä ja saada toiminnot sille tasolle, että ollaan tulevaisuudessa vakaa Mestisseura. Ehkä se tulos tulee siellä muutaman vuoden päästä.

"Palloseura on päässyt sinne, mihin se monen mielestä kuuluu"

Forssan palloseura nousi Mestikseen 13 vuoden tauon jälkeen, kun Suomen Jääkiekkoliiton lisenssikomitea myönsi seuralle sarjapaikan toukokuussa. Forssan seudulla ja Suomen jääkiekkopiireissä sarjapaikasta on iloittu pitkin kesää.

– Eri puolilta Suomea on jääkiekkopiireistä tullut viestiä, että hieno homma, kun seura on päässyt sinne, mihin se monen mielestä kuuluu, kertoo puheenjohtaja Juha-Matti Vuorela.

FPS pelasi Mestiksessä ja sitä edeltäneessä I-divisioonassa vuosina 1977–2007. Viimeiset 13 vuotta kuluivat jääkiekon Suomi-sarjassa.

– Vaikka Suomi-sarja on hyvä ja kova sarja, niin se ei ole niin mielenkiintoinen kuin Mestis.

FPS:n ensimmäinen harjoitusottelu pelataan 13. elokuuta Tampereella Hakametsän jäähallissa. Kauden on tarkoitus alkaa syyskuun puolessa välissä.