Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla yöpyjien määrä putosi selvästi maan keskiarvoa vähemmän – mökkien suosio voi olla yksi syy

Koronakevät kuritti majoitusliikkeitä koko Suomessa. Kainuu oli kuitenkin majoitustilastoissa vähiten hävinnyt maakunta.

matkailu
Kesämökki.
Mökkimajoitus oli suosittua koko kevään ajan Koillismaalla ja Kainuussa. Tämä on näkynyt vähittäiskaupan hyvänä myyntinä alueella, Oulun kauppakamarista kerrotaan. Kuvituskuva.Arja Lento / Yle

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa majoitusliikkeet näyttävät selvinneen koronakeväästä muuta maata paremmin.

Koko Suomessa majoitusliikkeissä yöpymisten määrä väheni 42,6 prosenttia tammi–kesäkuussa, kertoo Tilastokeskus.

Kainuussa vastaava luku oli 23,4 prosenttia, mikä on maan pienin pudotus yöpyjissä. Toiseksi vähiten majoittujia menetti Pohjois-Pohjanmaa, yöpyjiä oli 28,6 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2019 tammi–kesäkuussa.

– Mökit ovat olleet suosittuja Kainuussa ja Koillismaalla koko kevään ajan. Tämä on näkynyt myös alueen vähittäiskaupoissa ja kauppa on käynyt hyvin, pohtii palvelusektorin johtaja Maria Juurikka Oulun kauppakamarista.

Juurikan mukaan hotelliketjut sulkivat kuitenkin ovensa niin Kainuussa kuin Pohjois-Pohjanmaallakin koronarajoitusaikana.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)